Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.50
van
2
stemmen
Oranjetompoucen
Porties:
4
personen
Ingrediënten
Banketbakkersroom
750
ml
volle melk
150
gr
fijne kristalsuiker
1
tl
vanille extract
(of een vanille stokje)
70
gr
custardpoeder
3
eidooiers
snufje zout
Tompoucen
4
velletjes
roomboterbladerdeeg
100
gr
vloeibare fondant
(of gebruik poedersuiker met water)
oranje voedingskleurstof
(of gele en rode)
geklopte slagroom
Instructies
Banketbakkersroom
Breng 700 ml melk met 100 gr kristalsuiker en het vanille extract zachtjes aan de kook.
Roer in een kom de overige melk, met de overige suiker, eidooiers, custardpoeder en het snufje suiker goed door elkaar.
Giet een scheutje van de gekookte melk erbij en roer goed door.
Giet het mengsel bij de gekookte melk en roer goed door.
Laat op laag vuur enkele minuutjes zachtjes koken tot de juiste dikte.
Giet de banketbakkersroom in een schone schaal en dek af met een velletje huishoudfolie. Laat de banketbakkersroom afkoelen.
Tompoucen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de velletjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het bladerdeeg goed in met een vork.
Leg een ander vel bakpapier erop en leg er een bakplaat overheen. Op deze manier zal het bladerdeeg niet teveel uit gaan zetten.
Bak het bladerdeeg in 20 minuten mooi goudbruin en gaar.
Verwarm de fondant met een klein beetje water en roer de kleurstof er goed doorheen.
Verdeel de fondant over 2 plakjes bladerdeeg en laat de fondant goed drogen.
Snij de plakjes bladerdeeg doormidden en snij de randjes wat bij, zodat je een mooi formaat tompouce krijgt.
Snij de overige 2 plakjes bladerdeeg in hetzelfde formaat.
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de banketbakkersroom op de onderste plakjes bladerdeeg. Smeer de zijkanten eventueel glad af.
Leg de plakjes bladerdeeg met fondant er bovenop.
En spuit er een streepje slagroom op.