Doe de melk, het water, boter en het snufje zout in een pannetje en laat de melk op niet te hoog vuur aan de kook komen en de boter smelten.
Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt en de boter is gesmolten en voeg de patentbloem toe. Roer goed door met een siliconen spatel of pollepel.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm het deeg al roerend tot er wat vet uit het deeg komt, dit duurt ca 2 minuutjes.
Schep het deeg in een kom en roer het deeg even door.
Voeg al roerend één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen in het deeg.
Doe het deeg in een spuitzak met een niet al te groot rond spuitmondje en spuit ca 14 dopjes van ca 4 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Houdt een paar cm afstand, want de soesjes zetten nog uit.
Druk met een natte vinger de eventuele puntjes iets naar beneden en bestrijk de soesjes eventueel met een klein beetje losgeklopt ei.
Bak de soesjes in 30 minuten gaar en goudbruin.
Laat de soesjes afkoelen op een rooster.
Vullen
Klop de slagroom met de suiker en eventueel een zakje klop-fix bijna stijf.
Voeg beetje bij beetje de Baileys toe en klop door tot de slagroom goed stijf is.
Snij de soesjes doormidden.
Doe de slagroom in een spuitzak met een smal rond spuitmondje en spuit een toefje op de onderkantjes van de soesjes. Leg de bovenste helften er bovenop.
Hak de pure chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie.
Verdeel de chocolade met een spuitzak met klein puntje of een lepel over de soesjes.