Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
3
stemmen
Banketbakkersroom
Porties:
6
stuks
Ingrediënten
Banketbakkersroom
750
ml
volle melk
150
gr
fijne kristalsuiker
1
tl vanille extract
of een vanille stokje
70
gr
custardpoeder
3
eidooiers
snufje zout
Verder
6
zelfgebakken witte puntjes
poedersuiker
Instructies
Banketbakkersroom
Breng 700 ml melk met 100 gr kristalsuiker en het vanille extract zachtjes aan de kook.
Roer in een kom de overige melk, met de overige suiker, eidooiers, custardpoeder en het snufje zout goed door elkaar.
Giet een scheutje van de gekookte melk erbij en roer goed door.
Giet het mengsel bij de gekookte melk en roer goed door.
Laat op laag vuur enkele minuutjes zachtjes koken tot de juiste dikte.
Giet de banketbakkersroom in een schone schaal en dek af met een velletje huishoudfolie. Laat de banketbakkersroom helemaal afkoelen in de koelkast.
Afwerking
Snij de broodjes vanaf de bovenkant doormidden, tot halverwege.
Klop de banketbakkersroom nog even los en doe het in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Spuit een mooie streep banketbakkersroom in de opengesneden broodjes.
Bestuif de broodjes met poedersuiker.