Druk de mini tortilla's zachtjes in de holletjes van de cupcakevorm. Je zult ze hierbij een beetje moeten vouwen.
Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel door elkaar en zet even opzij.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak het geheel op laag vuur in ca 5 minuutjes zacht maar niet bruin.
Voeg de sperzieboontjes toe en bak nog 4 minuutjes mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Doe het gehakt en het kruidenmengsel erbij en bak het gehakt rul en gaar.
Voeg de mais toe en breng het geheel wat verder op smaak met wat versgemalen peper en zout.
Schep het geheel in een zeef en laat goed uitlekken, zodat er straks tijdens het eten geen overtollig vet uit de cups komt.
Verdeel het gehaktmengsel over de 8 cupjes en druk goed aan.
Strooi wat geraspte kaas over de cupjes en bak de cupjes in ca 15 minuten in de oven tot ze wat bruin gekleurd zijn en de kaas gesmolten is.
Haal de cupjes uit de vorm en bestrooi ze met wat fijngehakte koriander of peterselie.