Italiaanse gehaktschotel met groente en aardappelpuree.
Porties: 3personen
Ingrediënten
Gehakt-groentemengsel
300grrundergehakt
1uifijngesnipperd
2teentjes knoflookfijngehakt
1rode paprikain stukjes
1courgettein stukjes
100grwinterpeenin plakjes
100grpreifijngesneden
400grgepelde tomaten(blik)
2elItaliaanse kruiden(ik gebruikte de Italiaanse kruiden van Euroma)
versgemalen zout en peper
scheutolijfolie
1eltomatenpuree
Aardappelpuree
500grkruimige aardappelen
60mlvolle melk
klontjeboter
snufversgemalen nootmuskaat
versgemalen zout en peper
1elversgehakte peterselie
Verder
30grfijngeraspte parmezaan
versgehakte peterselie
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en bak de ui met de knoflook in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
Voeg de plakjes winterpeen toe en bak ca 3 minuten mee.
Voeg de paprika, de courgette en de prei toe en bak nog ca 3 minuten.
Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak het gehakt rul en gaar.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
Giet de gepelde tomaten in de pan en druk ze fijn. Breng het geheel verder op smaak met wat zout en peper.
Laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen zodat de saus wat indikt.
Kook ondertussen de aardappelen gaar met een snufje zout en verwarm de oven voor op 200 graden.
Stamp de aardappels fijn en breng de melk met de boter aan de kook tot de boter is gesmolten.
Roer de melk door de gestampte aardappels en roer goed door met een pollepel. Breng de aardappelpuree verder op smaak met versgemalen nootmuskaat, zout en peper. Roer tot slot een el versgehakte peterselie er doorheen.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er overheen.
Bestrooi het geheel met fijngeraspte parmezaan.
Zet de ovenschaal in de oven en 25-30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is gebakken.
Bestrooi de ovenschotel met nog wat versgehakte peterselie.