600grriblappenin blokjes (ik gebruikte Black Angus riblappen van de slager)
250gruienin halve ringen
150mlrunderbouillon
1el bloem
3kruidnagels*
2laurierblaadjes
1teentje knoflookfijngehakt
1flesjeTripel bier op kamertemperatuur(ik gebruikte Leffe Tripel)
1el rode wijnazijn
versgemalen zout en peper
boter
Instructies
Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en dep het vlees droog. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper.
Smelt een klontje boter in een ruime braadpan en bak het vlees aan.
Haal het vlees uit de pan en smelt opnieuw een klontje boter in de pan. Bak de uien samen met de knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn, dit duurt een minuutje of 10.
Schep het vlees terug in de pan en meng de bloem erdoor. Bak het geheel nog een minuutje.
Giet het bier, de bouillon en de rode wijnazijn in de pan. Het vlees moet net onder staan. Voeg eventueel iets meer bouillon toe. Breng op smaak met versgemalen zout en peper en roer het geheel goed door.
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en leg ze in de pan. Leg het deksel op de pan en laat het vlees op het laagste pitje in ca 3 uur stoven. Het vlees is klaar als het superzacht is en makkelijk uit elkaar valt. Is dat nog niet het geval na 3 uur stoven, laat het dan langer stoven.
Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en de kruidnagels.
Maak de saus eventueel nog aan met een beetje maizena als de saus te dun is.
Notities
* Geen liefhebber van kruidnagels? Gebruik dan gemalen kruidnagel, dit smaakt een stuk minder intens. Begin met het toevoegen van een mespuntje, iets meer toevoegen kan altijd nog nadat je het geproefd hebt.