Haal het vlees uit de koelkast en laat het een uur op temperatuur komen.
Doe de ui, knoflook, gemberpasta, laos, trassi, kemiripasta, djinten, ketoembar en kurkuma in de keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer en vermaal het geheel tot een pasta.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ruime koekenpan en fruit de pasta in 2 minuten aan.
Doe het vlees erbij en bak het even mee.
Voeg het water, ketjap, sambal, santen en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Giet het geheel in de slowcooker en leg de Indische laurierbladeren en de limoenbladeren erin. Kneus de serehstengel en leg deze erbij. Breng verder op smaak met de versgemalen peper.
Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel ca 7 uur stoven tot het vlees heerlijk zacht is en bijna uit elkaar valt.
Giet het vocht uit de slowcooker in een koekenpan en verwijder de bladeren en de serehstengel. Laat het vlees in de slowcooker zitten en zet de slowcooker op de warmhoudstand.
Laat het vocht op hoog vuur in ca 10 minuten inkoken, tot er bijna niets meer van over is en het vocht bijna aanbakt aan de pan.
Schep het vocht weer bij het vlees en roer nog even goed door elkaar.
Braadpan
Haal het vlees uit de koelkast en laat het een uur op temperatuur komen.
Doe de ui, knoflook, gemberpasta, laos, trassi, kemiripasta, djinten, ketoembar en kurkuma in de keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer en vermaal het geheel tot een pasta.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ruime koekenpan en fruit de pasta in 2 minuten aan.
Doe het vlees erbij en bak het even mee.
Voeg het water, ketjap, sambal, santen en de palmsuiker toe en breng aan de kook.
Schep het vlees bij het vocht in de pan en leg de Indische laurierbladeren en de limoenbladeren erin. Kneus de serehstengel en leg deze erbij. Breng verder op smaak met de versgemalen peper.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel minimaal 3,5 uur stoven tot het vlees heerlijk zacht is en bijna uit elkaar valt.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en verwijder de bladeren en de serehstengel. Zet het vlees even afgedekt apart.
Laat het vocht op hoog vuur in ca 10 minuten inkoken, tot er bijna niets meer van over is en het vocht bijna aanbakt aan de pan.
Doe het vlees weer in de pan en meng door elkaar. Warm nog even goed door.