Kook de conchiglioni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de conchiglioni af met koud water en laat de conchiglioni goed uitlekken in een zeef.
Maak ondertussen de saus. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit het uitje met de knoflook in 5 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de polpa toe en breng de saus op smaak met versgemalen zout en peper, tijm en oregano. Laat de saus 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer op het eind de fijngehakte verse basilicum er doorheen.
Giet de saus in een ovenschaal.
Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en draai er 12 bolletjes van.
Leg de bolletjes in de conchiglioni. En leg de gevulde conchiglioni op de saus in de ovenschaal.
En als laatste de topping. Bestrooi de conchiglioni eerst met de mozzarella en dan met de fijngeraspte parmezaan.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal in de oven. Bak 15 minuten.
Verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak nog 15 minuten.
Haal de schaal uit de oven en bestrooi het geheel met nog wat fijngehakte verse basilicum en eventueel nog wat fijngeraspte parmezaan.