1takje verse rozemarijneventueel een paar extra takjes voor decoratie
40grgesmolten roomboter
1el olijfolie
2el balsamico
1el honing
versgemalen zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn.
Meng de roomboter, olijfolie, balsamico, honing en rozemarijn door elkaar.
Boen de aardappelen goed schoon.
Leg een aardappel op een pollepel en snij dunne plakjes. Doordat de aardappel op de pollepel ligt, kun je hem niet helemaal doorsnijden. Ga zo door tot je alle aardappels gehad hebt.
Leg de aardappels in een ovenschaal, samen met de ongepelde knoflookteentjes en giet het roombotermengsel er overheen.
Doe er nog wat versgemalen zout en peper overheen.
Bak de aardappels in ca 60 minuten gaar.
Notities
De knoflookteentjes kun je uitknijpen, deze zijn nu heerlijk zoet en zacht.