Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van
2
stemmen
Panna cotta in een glaasje met stoofpeertjes
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Panna cotta
250
ml
slagroom
1,5
gelatineblaadjes
30
gr
suiker
1/4
tl
gemalen kaneel
1
steranijs
1
tl
vanille extract of pasta
1
kaneelstokje
Topping
2
halve
stoofpeertjes
in kleine stukjes
250
ml
vocht van de stoofpeertjes
1
el
maizena
1
el
water
Instructies
Panna cotta
Breng de slagroom tegen de kook aan, samen met de suiker, steranijs, vanille, kaneelpoeder en het kaneelstokje.
Zet de warmtebron uit en laat het geheel een half uurtje staan, zodat de smaken goed in de slagroom kunnen trekken.
Week de gelatineblaadjes 10 minuutjes in koud water en breng ondertussen de slagroom aan de kook.
Haal de slagroom van de warmtebron en los de gelatineblaadjes, al roerende met een garde, op in de slagroom.
Giet de room door een zeef en verdeel de room over de glaasjes. Laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Topping
Breng het vocht van de stoofpeertjes aan de kook en meng in een schaaltje de maizena met het water door elkaar.
Giet het maizenapapje bij het vocht van de stoofpeertjes en roer goed door elkaar met een garde.
Laat het vocht in ca 10 minuutjes goed inkoken, zodat je een soort siroop overhoudt.
Meng de blokjes stoofpeer erdoor en verdeel het geheel over de schaaltjes met opgesteven panna cotta.