4teentjesknoflookuit de knoflookpers of heel fijn gehakt
5elfijngehakte peterselie
grof zeezout
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten tot een soepel deeg. Of met de hand in ca 20 minuten.
Vet een kom in met een dun laagje olijfolie en vorm het deeg losjes tot een bol. Leg de bol met de bovenkant naar beneden in de kom en draai een keer om, zodat alle kanten bedekt zijn met olijfolie.
Laag het deeg een uur rijzen onder folie.
Druk zachtjes de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 10 stukjes.
Bol de stukjes deeg losjes op en laat ze 10 minuten rusten onder folie.
Druk de bolletjes plat en rol ze stevig op. Rol ze daarna (in etappes) uit tot strengen van ca 25 cm.
Maak van elke streng een knop en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Dek de bakplaat af met folie en laat de knopen een uur rijzen.
Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden (boven-en onderwarmte).
Bak de knopen 15 minuten in de oven. Haal de knopen uit de oven, maar laat de oven nog even aan staan. Laat de knopen 5 minuten afkoelen.
Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg de knoflook toe. Laat de knoflook in ca 3 minuutjes op laag vuur zacht worden in de boter.
Giet de knoflookboter in een royale kom en stort de knopen erbij. Hutsel de knopen door de knoflookboter tot ze rondom bedekt zijn.
Leg de knopen terug op de bakplaat en zet ze nog 3 minuten in de oven.
Haal de knopen uit de oven en strooi de versgehakte peterselie en wat grot zeezout er overheen.