2elneutrale olie(bijv. rijstolie of zonnebloemolie)
Instructies
Slowcooker
Meng het citroensap met de sojasaus door elkaar en laat de kip hier minimaal een uurtje in marineren.
Verhit een scheutje olie in een een ruime koekenpan en bak de kipdrumsticks en kippendijfilets rondom even aan.
Haal de kipdrumsticks en kippendijfilets uit de koekenpan en leg ze in de slowcooker.
Fruit het uitje met de knoflook in dezelfde pan in ca 3 minuutjes aan.
Voeg de paprika en winterpeentjes toe en bak 2 minuutjes mee.
Giet de passata, 100 ml groentebouillon en de vissaus erbij en breng zachtjes aan de kook. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Leg de blokjes aardappel bij de kip in de slowcooker en giet de saus er overheen.
Steek de laurierblaadjes ertussen en leg het deksel op de slowcooker.
Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel in ca 5-6 uur stoven tot de kip heerlijk zacht is. Controleer ook of de aardappels goed gaar zijn.
Laat het laatste half uurtje de deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op de hoogste stand, om de saus wat in te laten dikken. Voeg eventueel wat allesbinder of een maïzinapapje toe als de saus te dun blijft.
Braadpan
Meng het citroensap met de sojasaus door elkaar en laat de kip hier minimaal een uurtje in marineren.
Verhit een scheutje olie in een een ruime braadpan en bak de kipdrumsticks en kippendijfilets rondom even aan.
Haal de kip uit de braadpan en zet even opzij.
Fruit het uitje met de knoflook in dezelfde pan in ca 3 minuutjes aan.
Voeg de paprika en winterpeentjes toe en bak 2 minuutjes mee.
Giet de passata, 200 ml groentebouillon en de vissaus erbij en breng zachtjes aan de kook. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Zet de warmtebron op een laag pitje en leg de kipdrumsticks en kippendijfilets terug in de braadpan, samen met de blokjes aardappel.
Steek de laurierblaadjes er tussen en leg het deksel op de braadpan.
Laat het geheel 2-3 uurtjes stoven tot de kip heerlijk zacht is en de blokjes aardappel gaar zijn.
Laat het laatste half uurtje de deksel van de braadpan, zodat de saus wat in kan dikken.
Voeg eventueel wat allesbinder of een maïzinapapje toe als de saus te dun blijft.