Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Marokkaans stoofpotje met kip

Porties: 3 personen

Ingrediƫnten

  • 6 kippendijfilets
  • 400 ml polpa (tomatenpulp, ik gebruikte de polpa van Mutti)
  • 2 uien in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 3 el gewelde rozijnen
  • 1 blokje kippenbouillon
  • pakje Fairtrade Original Marokkaans stoofpotje paste (kruidenpasta, o.a. te koop bij AH)
  • 1 el Baharat (ik gebruikte Euroma Jonnie boer baharat, o.a. te koop bij AH)
  • 2 tl harissa kruidenmix (ik gebruikte Verstegen Pure specerijenmengeling harissa, o.a. te koop bij AH)
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie

Instructies

Slowcooker

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui met de knoflook hierin, tot de ui glazig is maar niet bruin.
  • Voeg de kip toe en bak rondom even aan.
  • Voeg de kruidenpasta, baharat en harissa toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de polpa toe en de rozijnen toe en roer goed door. Los het bouillonblokje er in op.
  • Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Giet het geheel in de slowcooker en leg de reepjes paprika er bovenop.
  • Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op de laagste stand.
  • Laat het geheel ca 4,5 uur stoven.
  • Haal het deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op de hoogste stand. Laat het geheel nog 30 minuten stoven.

Braadpan

  • Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit de ui met de knoflook hierin, tot de ui glazig is maar niet bruin.
  • Voeg de kip toe en bak rondom even aan.
  • Voeg de paprika, kruidenpasta, baharat en harissa toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de polpa toe en de rozijnen toe en roer goed door. Los het bouillonblokje er in op.
  • Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Leg het deksel op de pan en laat het geheel ca 2 uurtjes stoven. Laat het laatste half uur het deksel van de pan zodat de saus wat in kan dikken.