4metalen bakringen/serveerringen of bakvormpjes van 8 cm doorsnede
spuitzak
Instructies
Smelt de boter in een pannetje of magnetron, zorg dat de boter niet bruin kleurt.
Los de geraspte pure chocolade op in de boter.
Doe de eieren, eidooiers, vanille extract, fijne kristalsuiker en het zout in een kom en klop het geheel lichtjes op.
Zeef de bloem boven de kom en spatel het met een siliconen spatel er doorheen.
Voeg het chocolde-botermengsel toe en spatel er doorheen.
Schep het beslag in een spuitzak en leg de spuitzak voor minimaal een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Vet de bakringen in met wat boter en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Knip de punt van de spuitzak af en spuit het beslag in de bakringen.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de moelleux ca 11-12 minuten tot de bovenkant gestold is. Wanneer de randjes stevig aanvoelen, maar het midden net een dun vliesje heeft, zijn ze goed.
Haal de moulleux uit de oven en laat een paar minuutjes rusten.
Zet de moulleux op een bordje en verwijder voorzichtig de bakringen.
Serveer de moulleux direct. Bestrooi de moulleux met wat cacaopoeder of poedersuiker en leg er een takje rode besjes bovenop. Serveer er eventueel nog wat vanille ijs of opgeklopte slagroom bij.