Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.47
van
13
stemmen
Rijstebrij met rozijntjes
Porties:
2
personen
Ingrediënten
100
gr
dessertrijst
525
ml
melk
4
el
rozijnen
2
el
vanillesuiker
2
tl
donkerbruine basterdsuiker
snufje
kaneel
2
klontjes
boter
snufje
zout
Instructies
Doe de melk met de rijst, rozijnen, het snufje zout en de vanillesuiker bij elkaar in een pan en roer door elkaar.
Breng het geheel aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen met het deksel van de pan.
Roer af en toe door om aanplakken aan de bodem te voorkomen.
Verdeek de rijstebrij over 2 schaaltjes en leg er een klontje boter en een tl bruine suiker op. Bestrooi met een snufje kaneel.