Maak zelf een heerlijk romige asperge-ovenschotel zonder pakjes of zakjes
Voorbereidingstijd30 minutenminuten
Bereidingstijd1 uuruur
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2personen
Ingrediënten
500grasperges
500grgeschilde aardappelen
50grpancettain blokjes
Saus
250mlslagroom
2tlgrove mosterd
0,5tlwitte peper
1elkurkuma
1elpeterselie
snuf zout
snuf nootmuskaat
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 180 graden hetelucht.
Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar.
Kook de geschilde asperges 10 minuten in licht gezouten water.
Laat de asperges goed uitlekken en snij iedere asperge in 3 stukjes.
Bak ondertussen de blokjes pancetta krokant, zonder olie of boter. En laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
Snij de geschilde aardappelen in hele dunne schijfjes. Een mandoline is hiervoor erg handig, maar met een scherp mes kan natuurlijk ook.
Verdeel ca 1/3 van de aardappelschijfjes over de bodem van een ovenschaal en verdeel de asperges er overheen.
Verdeel dan de pancetta erover en giet de helft van de saus erover. En verdeel vervolgens de rest van de aardappelschijfjes en de rest van de saus erover.
Rasp wat Emmentaler erover en dek losjes af met een stukje aluminiumfolie.
Zet de ovenschaal in de oven en bak 30 minuten.
Verwijder het aluminiumfolie en bak nog 30 minuten tot de kaas mooi goudbruin is gebakken.