Romige asperge-ovenschotel, zonder pakjes en zakjes

Asperge-ovenschotel, zonder pakje

3 reacties

Met dit recept maak je zelf een heerlijke romige asperge-ovenschotel zonder het gebruik van pakjes en zakjes.

Aspergeseizoen

Het aspergeseizoen loopt nog, traditioneel van eind april tot 24 juni. Dus geniet ervan zolang het kan. Met asperges kun je alle kanten op. Je kunt ze koken, stomen, grillen, noem maar op. Met hollandaisesaus, ham en een eitje blijft natuurlijk heerlijk, maar ik probeer toch steeds weer een nieuwe variatie. Laatst kwam ik deze ovenschotel tegen van een bekend pakjesmerk. Dus besloot ik het zelf te maken, natuurlijk zónder pakje. Of het er precies op lijkt kan ik je niet vertellen, maar dat het erg lekker was zeker.

Asperge-ovenschotel, zonder pakjes en zakjes

Asperges schillen

Je kunt kant-en-klaar geschilde asperges kopen, maar dat heeft niet mijn voorkeur. Uit gemakzucht doe ik het wel eens, maar het valt altijd tegen. Vaak zit er dan net nog een stukje stugge schil aan of een hard uiteinde. En ook de smaak is nét ietjes minder vind ik. Het voordeel van zelf schillen is dat je ook de schillen en harde uiteindes nog kunt bewaren, om een lekker soepje van te trekken. Om zelf te schillen gebruik ik een dunschiller. Eerst snij ik een stuk van de harde onderkantjes af en vervolgens ga ik van het kopje naar het uiteinde met de dunschiller langs de asperges. En zo rondom, tot de gehele harde schil eraf is.

Op zoek naar meer recepten met asperges?

Probeer dan eens één van deze, dit zijn wel drie van mijn favoriete aspergerecepten, al is het recept voor deze asperge-ovenschotel toch ook wel een nieuwe favoriet.

Ravioli met asperges, garnaaltjes en salieboter

Hollandse witte asperges met een Italiaans tintje

Plaattaart met asperges en Parmaham

Romige asperge-ovenschotel, zonder pakjes en zakjes

Asperge-ovenschotel, zonder pakje

Maak zelf een heerlijk romige asperge-ovenschotel zonder pakjes of zakjes
4.5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 500 gr geschilde aardappelen
  • 50 gr pancetta in blokjes

Saus

  • 250 ml slagroom
  • 2 tl grove mosterd
  • 0,5 tl witte peper
  • 1 el kurkuma
  • 1 el peterselie
  • snuf zout
  • snuf nootmuskaat

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 180 graden hetelucht.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar.
  • Kook de geschilde asperges 10 minuten in licht gezouten water.
  • Laat de asperges goed uitlekken en snij iedere asperge in 3 stukjes.
  • Bak ondertussen de blokjes pancetta krokant, zonder olie of boter. En laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Snij de geschilde aardappelen in hele dunne schijfjes. Een mandoline is hiervoor erg handig, maar met een scherp mes kan natuurlijk ook.
  • Verdeel ca 1/3 van de aardappelschijfjes over de bodem van een ovenschaal en verdeel de asperges er overheen.
  • Verdeel dan de pancetta erover en giet de helft van de saus erover. En verdeel vervolgens de rest van de aardappelschijfjes en de rest van de saus erover.
  • Rasp wat Emmentaler erover en dek losjes af met een stukje aluminiumfolie.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak 30 minuten.
  • Verwijder het aluminiumfolie en bak nog 30 minuten tot de kaas mooi goudbruin is gebakken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Romige asperge-ovenschotel, zonder pakjes en zakjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Asperge-ovenschotel recept

Dit artikel bevat een affiliatelink. Wanneer je hierop klikt en iets besteld, ontvang ik een klein percentage. Dit kost jou verder niets.

3 Reacties

  1. Ben gelijk aan de slag gegaan :). Nu in de oven. Lekker de combi van spek met asperges.

    • Mariëlle in de Keuken

      Wow, wat snel, het staat net online! 🙂 Ik ben benieuwd of het in de smaak is gevallen.

  2. Ik ga dit morgen maken, lijkt me heerlijk!!!
    ik doe er wel wat salade bij.
    Ik zit nu al te watertanden….

4.50 from 2 votes (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating