Macaroni met gehakt en groente

Macaroni zoals ik het vroeger thuis at, maar dan zonder pakje. Met gehakt, groente en natuurlijk geraspte kaas. 

Lekker en makkelijk.

Macaroni met gehakt en groente

Ouderwetse macoroni zoals we het vroeger thuis aten, maar dan zonder pakjes en zakjes.
4 van 40 stemmen
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gr macaroni
  • 250 gr rundergehakt
  • 250 gr prei fijngesneden
  • 250 gr kastanje champignons in plakjes
  • 2 tomaten in kleine blokjes
  • 1 grote witte ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1/2 el paprikapoeder
  • mespuntje chilipoeder
  • versgemalen zout en peper

Verder

  • geraspte kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet de macaroni af.
  • Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
  • Voeg de paprika toe en bak 2 minuutjes mee.
  • Voeg de champignons, prei en blokjes tomaat toe en bak nog 3 minuutjes mee.
  • Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, een mespuntje chilipoeder en wat versgemalen zout en peper toe en bak een minuutje mee. 
  • Voeg de gekookte macaroni toe en meng goed door elkaar. Warm het geheel nog even goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.


5 thoughts on “Macaroni met gehakt en groente

  1. Artin Beantwoorden

    Lekker

  2. Rachel Beantwoorden

    Lekker hoor! Mijn man en kinderen vonden het ook heerlijk.

  3. sofia Beantwoorden

    was lekker! had wel wat tomatnblokjes uit blik erbij gedaan omdat het te droog was

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Fijn te horen! Deze macaroni was zoals we hem vroeger aten, met een zakje mix, idd droger dan hoe we de pasta tegenwoordig eten

  4. kees Beantwoorden

    Beste Marielle ,
    Zojuist heerlijk gegeten van de macaroni, bereidt volgens jou recept. Maar de door jou aangegeven bereidingstijden vindt ik zelf veel te kort, vooral van de verse groeten. Eenmaal alles bij elkaar moet het lekker sudderen, af en toe roeren , als het niet genoeg slinkt vuur iets hoger, dan de kruiden toevoegen en dan uiteindelijk de macaroni erbij. Ben er zo al met al een uur aan bezig geweest.
    Zelf heb ik ook meer gehakt toegevoegd, ik had nog een paar sjalotjes liggen en aan het eind meer hoeveelheden kruiden en zout, steeds tussendoor even proeven hoe het smaakt en dan naar wens meer toevoegen maar dat is natuurlijk persoonlijk, over smaak valt niet te twisten. Als allerlaatste een lenteuitje gesnipperd en door heen gedaan en natuurlijk daarbij de onvermijdelijke gebakken eieren…
    Dank voor het delen, word heel blij van het feit dat ik nog twee porties heb; die gaan in de vriezer voor een “haastdag”:-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating