Macaroni zoals ik het vroeger thuis at, maar dan zonder pakje. Met gehakt, groente en natuurlijk geraspte kaas.
Lekker en makkelijk.
Macaroni met gehakt en groente
Het recept voor ouderwetse macaroni zoals we het vroeger thuis aten, maar dan zonder pakjes en zakjes.
Ingrediënten
- 350 gr macaroni
- 250 gr rundergehakt
- 250 gr prei fijngesneden
- 250 gr kastanje champignons in plakjes
- 2 tomaten in kleine blokjes
- 1 grote witte ui fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode paprika in blokjes
- 3 el tomatenpuree
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1/2 el paprikapoeder
- mespuntje chilipoeder
- versgemalen zout en peper
Verder
- geraspte kaas
- olijfolie
Instructies
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet de macaroni af.
- Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
- Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
- Voeg de paprika toe en bak 2 minuutjes mee.
- Voeg de champignons, prei en blokjes tomaat toe en bak nog 3 minuutjes mee.
- Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, een mespuntje chilipoeder en wat versgemalen zout en peper toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de gekookte macaroni toe en meng goed door elkaar. Warm het geheel nog even goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Lekker
Lekker hoor! Mijn man en kinderen vonden het ook heerlijk.
was lekker! had wel wat tomatnblokjes uit blik erbij gedaan omdat het te droog was
Fijn te horen! Deze macaroni was zoals we hem vroeger aten, met een zakje mix, idd droger dan hoe we de pasta tegenwoordig eten
Heerlijk en makkelijk!
Vandaag gemaakt en we zijn er dol op!
Ik maak bijna nooit macaroni altijd maar spaghetti maar mijn zoontje wilde het graag dus vandaar. 🙂
Beste Marielle ,
Zojuist heerlijk gegeten van de macaroni, bereidt volgens jou recept. Maar de door jou aangegeven bereidingstijden vindt ik zelf veel te kort, vooral van de verse groeten. Eenmaal alles bij elkaar moet het lekker sudderen, af en toe roeren , als het niet genoeg slinkt vuur iets hoger, dan de kruiden toevoegen en dan uiteindelijk de macaroni erbij. Ben er zo al met al een uur aan bezig geweest.
Zelf heb ik ook meer gehakt toegevoegd, ik had nog een paar sjalotjes liggen en aan het eind meer hoeveelheden kruiden en zout, steeds tussendoor even proeven hoe het smaakt en dan naar wens meer toevoegen maar dat is natuurlijk persoonlijk, over smaak valt niet te twisten. Als allerlaatste een lenteuitje gesnipperd en door heen gedaan en natuurlijk daarbij de onvermijdelijke gebakken eieren…
Dank voor het delen, word heel blij van het feit dat ik nog twee porties heb; die gaan in de vriezer voor een “haastdag”:-)
Heeeel lekker recept.
Heel lekker maar een beetje droog heb er nog wat tomatenblokjes bij gedaan.
Tomatenblokjes kunnen er zeker bij. Deze macaroni is zoals deze vroeger bij velen op tafel stond, inderdaad wat droger dan we tegenwoordig gewend zijn
Was op zoek naar een niet al te ingewikkeld en lekker macaroni recept. En heb m gevonden. Schep nu voor de derde maal mn bord vol want ik vind m heerlijk. Heb overigens wel een blikje tomatenblokjes er aan toegevoegd maar je recept is een blijvertje. Dank Mariëlle!
Dank je! Erg lekker maar ik dacht toen ik aan het koken was gegaan wel ‘waar zijn de groenten’ in deze macaroni met groenten dan? Heb ik niet goed gelezen? Uiteindelijk het ik er zelf nog een extra paprika, 1 courgette en 1 venkel aan toegevoegd.
Fijn dat het in de smaak viel! Er zit toch echt groente in 🙂
heerlijk macaroni recept buitengewoon lekker dankjewel. dit recept ga ik zeker vaker maken