Kaneelkoekjes

Een eenvoudig koekje met kaneelsuiker. Lekker bij de thee.

 

 

 

 

Print recept
Kaneelkoekjes
Personen: 30 koekjes
Ingrediënten
Koekjesdeeg
  • 225 gr bloem
  • 150 gr boter op kamertemperatuur
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 8 gr vanille suiker
  • snufje zout
Kaneel-suikermengsel
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl kaneel
Verder
  • 1 losgeklopt ei
Bereidingswijze
  1. Klop de boter met de fijne kristalsuiker, vanillesuiker en het snufje zout licht en romig.

  2. Meng de bloem er zo kort mogelijk door.

  3. Maak een worst van 30 cm van het deeg. Leg het deeg tussen huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  5. Haal het deeg uit de folie en snij het deeg in 30 stukjes van 1 cm dikte.

  6. Draai balletjes van de stukjes deeg en druk ze een beetje platter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  7. Druk met een grote vork streepjes in de koekjes.

  8. Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en strooi het kaneel-suikermengsel er overheen.

  9. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes in ca 16 minuten. Aan de onderkant zijn de koekjes mooi goudbruin en aan de bovenkant blijven ze licht van kleur.

  10. Laat de koekjes 5 minuutjes afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna verder helemaal afkoelen op een rooster.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *