Foe yong hai zoals bij de Chinees

Foe Yong Hai zoals bij de Chinees

58 reacties

Foe Yong Hai zoals bij de Chinees, een heerlijke omelet met veel groente en een zoet-zure tomatensaus. Lekker met rijst en kroepoek.

De lekkerste Foe Yong Hai maak je zelf

Voor de lekkerste Foe Yong Hai hoef je niet naar de Chinees, maar maak je met dit recept gewoon lekker zelf. Zonder pakjes en zakjes, want die heb je ook helemaal niet nodig. Al lange tijd een succesrecept bij velen.

Foe yong hai zoals bij de Chinees

Lekker variëren

Dit recept is vegetarisch en wat mij betreft hoeft er verder ook niets meer bij, maar voeg gerust ook eens stukjes kipfilet of garnalen toe als je dat lekker vindt. Ik serveer er vaak witte rijst bij, maar nasi of mihoen is ook erg lekker erbij. Op zoek naar een lekker nagerecht? Probeer dan eens het recept voor pisang goreng (gebakken banaan).

Van tevoren klaarmaken en bewaren

De kruidenolie is prima vooraf klaar te maken en te bewaren in een afgesloten potje of flesje. De Foe Yong Hai saus kun je ook tot 2 dagen van tevoren klaarmaken en in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Warm de saus rustig weer op. De omelet met de groente is wel het allerlekkerst als je deze vers klaarmaakt en dat is eigenlijk ook zo gebeurd, want dat is niet meer dan de groente door de losgeklopte eieren mengen en de omelet bakken.

Foe yong hai zoals bij de Chinees

Foe Yong Hai

Het recept voor heerlijke foe yong hai zoals bij de Chinees.
4.1 van 273 stemmen
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 4 personen

Ingrediënten

Kruidenolie

  • 100 ml rijstolie (of zonnebloemolie)
  • 4 teentjes knoflook in grove stukjes
  • 1 grote rode ui in grove stukjes

Foe Yong Hai saus

  • 200 ml passata (gezeefde tomaten) (ik gebruikte de passata van Mutti)
  • 200 ml water
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 4 el witte azijn
  • 3 el kruidenolie
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el maizena (+ 2 el water)
  • snufje zout
  • snufje fijngemalen witte peper

Omelet

  • 8 eieren
  • 6 witte champignons in plakjes
  • 1/2 prei in halve ringen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • snufje zout
  • snufje witte peper
  • de rest van de kruidenolie

Instructies
 

Kruidenolie

  • Verwarm de rijstolie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de knoflook met de rode ui, tot alles goed bruin is gebakken. De smaken moeten goed in de olie trekken. Dit duurt een minuut of 10. 
  • Giet de olie door een zeef.

Foe Yong Hai saus

  • Doe 3 el van de zojuist gemaakte kruidenolie met de gezeefde tomaten en het water bij elkaar in een pan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker, gembersiroop, azijn, zout en peper toe en meng goed door elkaar. Laat even doorkoken tot de suiker is opgelost.
  • Meng de maizena met het water tot een papje en giet bij de saus. Laat even inkoken tot de saus wat is ingedikt.

Omelet

  • Klop de eieren los in een ruime kom en voeg de paprika, prei, champignons en een snufje zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  • Verhit de rest van de kruidenolie in een ruime wok en voeg het eimengsel toe. 
  • Bak de omelet op middelhoog vuur gaar. Ga af en toe met een spatel door het ei, zodat er grove stukken ontstaan.
  • Serveer de omelet met de warme saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Foe Yong Hai zoals bij de Chinees

58 Reacties

  1. Lijkt me lekker!
    Vraagje: wat bedoel je met kruidenolie?

    • Mariëlle in de Keuken

      Het recept voor de kruidenolie staat bovenin dit recept. Dat is de olie waarin de rode ui en knoflook is gebakken.

  2. Wat een heerlijk recept mijn man is hier dol op ,ga het zeker maken , bedankt voor je recept.

  3. In het recept wordt niet vermeld hoeveel van de kruidenolie in de saus gaat. Bij de omelet bereiding staat dat je het restant van de kruidenolie moet gebruiken.

  4. Top recept was heerlijk

  5. dank je voor het recept. ga ik vanavond proberen. maar ik ga er dunnere omelets van maken denk ik. dan opstapelen in een schaal . saus erover. mn man verrassen. 🙂

  6. Monique Schrijvershof

    Het was echt heerlijk! Ik had natuurlijk niet alle ingrediënten in huis, maar heb een variatie gemaakt. In het ei heb ik paksoi gedaan en ik had geen rijstolie, maar verder alles opgevolgd. We hebben zitten smullen!!

  7. Vandaag gemaakt voor 15 personen, en ze vonden het heerlijk! Zeker een recept wat ik vaker ga maken, dankjewel voor het delen 🙂

  8. Froukje

    Het hele gezin heeft gesmuld. Heerlijk. We hadden geen witte wijnazijn maar wel witte wijn en azijn in huis. Van beide een scheutje erin gedaan

  9. Top recept. Echt heerlijk. Bedankt

  10. Echt lekkere saus! Precies wat ik wilde en, inderdaad, net zoals bij de Chinees 🙂 Bedankt voor dit recept!

  11. Sebastiaan

    Wij wonen in Peru en mis dit gerecht echt heel erg.
    Wat is de kruidenolie?

    • Mariëlle in de Keuken

      Het is ook heerlijk, gelukkig kun je het met dit recept zelf maken De kruidenolie maak je zelf en staat ook in het recept beschreven

  12. Sebastiaan

    Oeps, gewoon overheen gelezen.
    Bedankt. Groeten hit Peru

  13. Vanavond gemaakt en zó lekker!! Ik ben helemaal geen goede kok maar wilde eens wat nieuws proberen. Heel duidelijk recept en echt ontzettend lekker, we hebben ervan genoten!

  14. Supergoed recept! Al een paar keer gemaakt en het smaakt echt als bij de chinees!

  15. Gister gemaakt, ik had geen verse groente in huis, maar met een blikje champignons en soepgroente uit de vriezer was het ook heerlijk.
    Mijn dochter van 9 zei: mama ik kan niet geloven dat je die saus zelf hebt gemaakt, het is net als die van de chinees.
    Ik had de omelet met 10 eieren gemaakt en we hebben er met 2 volwassenen en 3 kinderen van gegeten. Denk wel dat ik een volgende keer meer ei moet maken.

    • Mariëlle in de Keuken

      Mooi compliment van je dochter! 🙂

      • Hoi Ad Rox,
        ik heb gisterenmiddag ’t complete recept gemaakt van foe yong hai. En af laten koelen in een glazen ovenschaal. toen afgedekt in de koelkast gezet. dan trekken alle smaken in elkaar over. Vanmiddag verwarm ik deze dan in de magnetron. Ben ook heel benieuwd wat mijn gezin ervan gaat vinden.

  16. Hoi welke kruiden olie moet ik hebben? Gr Marion

    • Mariëlle in de Keuken

      Hoi Marion, hoe je de kruidenolie maakt staat in het recept beschreven 🙂

      • Hoi, ik wil graag ’t recept van gebakken banaan gaan maken. Maar hoe kan ik deze het beste opnieuw verwarmen als ik deze eerder maak dan dat we gaan eten?

  17. Fantastisch, naar dit gerecht was ik echt op zoek. Ik ben dol op Chinees afhaal eten en Chinese tapas. Lekkere hapjes en veel verschillende smaken. Nu wil ik zelf eens wat uitproberen en dit gerecht lijkt me een leuke om te maken. Dank voor het delen!

  18. Heel goed recept!! Heb het al meerdere keren gemaakt, dubbele hoeveelheid voor 6 goede eters.. Ik gebruik het recept voor de saus ook altijd voor babi pangang. Dan nog vlees koken en frituren en wat atjar erdoor en serveren met chinese nasi goreng.. Bedankt voor het delen van je fijne recepten!

  19. Hoy marielle
    Super recept vooral de saus

  20. Complimenten voor de mooi en goed verzorgde site. Ik wil dit recept gaan maken voor een groep van ong. 40 personen.
    Is het dan mogelijk om zaterdags alles te bereiden en zondags te serveren? dus zaterdags de omelet en de saus apart houden en zondags het gerecht verder afwerken.

    • Mariëlle in de Keuken

      Dankjewel! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan hoor. Veel succes!

  21. Vanavond geprobeerd. Het was heerlijk! Nog een halve theelepel sambal oelek en een theelepel ketjap in de saus gemikt. Ben erg blij met dit recept. Was al een tijdje op zoek en nu eindelijk gevonden. Een blijvertje.

  22. Heel lekker, ik heb er garnalen door heen gedaan. De saus vond ik zelf wat te zoet, maar was zo verholpen met een scheutje sojasaus, en wat pepperflakes voor wat meer pit! Een blijvertje !!

  23. Klinkt lekker, dank je voor het recept.

  24. Heerlijk!
    Bedankt voor het delen van dit recept.

  25. Ik heb t vandaag gemaakt, echt erg lekker! Ik heb wel meer eieren gebruikt,vond 8 wat weinig met de hoeveelheid groenten. Ik had ook 6 grote champignons, dat was misschien wat veel… nogmaals, was super! Wil ik zeker nog s maken.

  26. Wat een geweldig recept! Duidelijke ingrediëntenlijst en een duidelijke, puntsgewijze bereidingslijst, die je ook nog eens kunt afvinken.
    Heerlijk gesmuld! Dank!

  27. Vandaag gemaakt maar de rijst azijn verdampte snel had haast geen olie voor de saus

  28. Leuk recept, klinkt heerlijk, ga het vanavond maken voor twee flinke eters! Ik vroeg mij wel af, hoeveel peper een snufje peper is?

  29. Echt een top recept. Wij zijn fan, en ik ben bang dat ik dit recept vaker zal moeten maken, nu iedereen het geproefd heeft haha. Heerlijk!

  30. Heerlijk en leuk om te maken, een blijvertje!

  31. Echt top-recept Foe Yong Hai. Maak het morgen voor de derde keer op de Teppenyakieplaat. Als lunch voor 12 personen. Nu alvast met de kruidendokter en saus bezig. Dank je wel.

  32. Lex Sijtsma

    Lekker recept. We waren op zoek naar een betere variant dan het pakje van Conimex en dit recept houden we er zeker in.
    We houden zelf van pittig, dus ik voeg een koffielepel sambal toe aan de saus.
    #Heerlijk.

  33. Sisca Boonstra

    Hallo,

    Mijn zoon geeft binnenkort zijn 21 diner en ik mag koken. Superleuk maar wel voor 18 mensen. Zou ik de foe yong hai ook al een dag van te voren kunnen maken. Of bijvoorbeeld de saus?

    • Mariëlle in de Keuken

      De saus kun je wel een dag van tevoren maken. De omelet zou ik vers maken. Veel succes en alvast een gezellige verjaardag!

      • heerlijk gerecht, wij hadden veel groeten en kip dus wat smaak betreft beetje flauw en ik had de saus bijna alle kruidenolie in gedaan was okm niet de bedoeling. maar deze gaan we zeker nog eens maken .. dan nog beter dan nu.

        • ik zit in Colombia en daar hebben ze geen gembersiroop. kan ik ook verse gember gebruiken en verse tomaten?

          • Mariëlle in de Keuken

            Gembersiroop is een suikersiroop met een beetje gember. Je kunt het eventueel vervangen door wat honing en wat gemalen gember. Of een heel klein beetje verse gember. Verse tomaten kun je ook gebruiken.

  34. was heerlijk, thankss

  35. een paar keer een foe Yong hai recept uitgeprobeerd, maar deze is een “keeper ” zoals mijn man zegt als hij iets lekker vind. volgende keer iets minder suiker en inderdaad een theelepel sambal lijkt me ook heerlijk. We hebben het gegeten met een pittige gele bloemkool nasi. was overheerlijk. wat dan ook nog eens goed in ons koolhydraatarme dieet past. nog bedankt voor dit recept.

  36. Heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar!

  37. Het is erg lekker! Ik had de gefrituurde knoflook en ui bewaard en op een keuken papiertje laten uitdruppen. Dit heb ik over de saté saus (die ik ook had gemaakt gedaan). Tip! 😉
    In het recept staat het in de ingrediënten lijst, maar toch maakte ook ik de fout. Er staat in de tekst van het recept “doe de kruidenolie…” en ik had dus alle olie in de saus gedaan. Maar je moet dus maar 3 el gebruiken. De omelet bak je in de rest van de olie.
    Ik zou het (al is het dan misschien dubbel) even extra in de tekst zetten. Zo’n fout is blijkbaar zo gemaakt. En het is zo’n heerlijk recept voor de rest, dus das dan zonde!

    • Mariëlle in de Keuken

      Fijn te horen dat het erg lekker was En goed idee van de knoflook en ui! Ik pas het van de olie meteen even aan in het recept, want dat kan inderdaad iets duidelijker

  38. Ontzettend lekker ik maak het vaak ook voor familie. Die smullen er van.

  39. Lekker! Alleen veel te veel groente in het ei ik zou de groente eerst misschien opbakken en dan pas in het eimengsel doen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating