Foe yong hai zoals bij de Chinees

Foe Yong Hai zoals bij de Chinees

32 comments

Foe Yong Hai zoals bij de Chinees, een heerlijke omelet met veel groente en een zoet-zure tomatensaus. Lekker met rijst en kroepoek.

Foe yong hai zoals bij de Chinees

Foe Yong Hai

Het recept voor heerlijke foe yong hai zoals bij de Chinees.
4.3 van 66 stemmen
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 4 personen

Ingrediënten

Kruidenolie

  • 100 ml rijstolie (of zonnebloemolie)
  • 4 teentjes knoflook in grove stukjes
  • 1 grote rode ui in grove stukjes

Foe Yong Hai saus

  • 200 ml passata (gezeefde tomaten) (ik gebruikte de passata van Mutti)
  • 200 ml water
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 4 el witte azijn
  • 3 el kruidenolie
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el maizena (+ 2 el water)
  • snufje zout
  • snufje fijngemalen witte peper

Omelet

  • 8 eieren
  • 6 witte champignons in plakjes
  • 1/2 prei in halve ringen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • snufje zout
  • snufje witte peper
  • de rest van de kruidenolie

Instructies
 

Kruidenolie

  • Verwarm de rijstolie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de knoflook met de rode ui, tot alles goed bruin is gebakken. De smaken moeten goed in de olie trekken. Dit duurt een minuut of 10. 
  • Giet de olie door een zeef.

Foe Yong Hai saus

  • Doe de kruidenolie met de gezeefde tomaten en het water bij elkaar in een pan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker, gembersiroop, azijn, zout en peper toe en meng goed door elkaar. Laat even doorkoken tot de suiker is opgelost.
  • Meng de maizena met het water tot een papje en giet bij de saus. Laat even inkoken tot de saus wat is ingedikt.

Omelet

  • Klop de eieren los in een ruime kom en voeg de paprika, prei, champignons en een snufje zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  • Verhit de rest van de kruidenolie in een ruime wok en voeg het eimengsel toe. 
  • Bak de omelet op middelhoog vuur gaar. Ga af en toe met een spatel door het ei, zodat er grove stukken ontstaan.
  • Serveer de omelet met de warme saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.


Foe yong hai zoals bij de Chinees

32 Comments

  1. Lijkt me lekker!
    Vraagje: wat bedoel je met kruidenolie?

    • Mariëlle in de Keuken

      Het recept voor de kruidenolie staat bovenin dit recept. Dat is de olie waarin de rode ui en knoflook is gebakken.

  2. Wat een heerlijk recept mijn man is hier dol op ,ga het zeker maken , bedankt voor je recept.

  3. In het recept wordt niet vermeld hoeveel van de kruidenolie in de saus gaat. Bij de omelet bereiding staat dat je het restant van de kruidenolie moet gebruiken.

  4. Top recept was heerlijk

  5. dank je voor het recept. ga ik vanavond proberen. maar ik ga er dunnere omelets van maken denk ik. dan opstapelen in een schaal . saus erover. mn man verrassen. 🙂

  6. Monique Schrijvershof

    Het was echt heerlijk! Ik had natuurlijk niet alle ingrediënten in huis, maar heb een variatie gemaakt. In het ei heb ik paksoi gedaan en ik had geen rijstolie, maar verder alles opgevolgd. We hebben zitten smullen!!

  7. Vandaag gemaakt voor 15 personen, en ze vonden het heerlijk! Zeker een recept wat ik vaker ga maken, dankjewel voor het delen 🙂

  8. Froukje

    Het hele gezin heeft gesmuld. Heerlijk. We hadden geen witte wijnazijn maar wel witte wijn en azijn in huis. Van beide een scheutje erin gedaan

  9. Top recept. Echt heerlijk. Bedankt

  10. Echt lekkere saus! Precies wat ik wilde en, inderdaad, net zoals bij de Chinees 🙂 Bedankt voor dit recept!

  11. Sebastiaan

    Wij wonen in Peru en mis dit gerecht echt heel erg.
    Wat is de kruidenolie?

    • Mariëlle in de Keuken

      Het is ook heerlijk, gelukkig kun je het met dit recept zelf maken De kruidenolie maak je zelf en staat ook in het recept beschreven

  12. Sebastiaan

    Oeps, gewoon overheen gelezen.
    Bedankt. Groeten hit Peru

  13. Vanavond gemaakt en zó lekker!! Ik ben helemaal geen goede kok maar wilde eens wat nieuws proberen. Heel duidelijk recept en echt ontzettend lekker, we hebben ervan genoten!

  14. Supergoed recept! Al een paar keer gemaakt en het smaakt echt als bij de chinees!

  15. Gister gemaakt, ik had geen verse groente in huis, maar met een blikje champignons en soepgroente uit de vriezer was het ook heerlijk.
    Mijn dochter van 9 zei: mama ik kan niet geloven dat je die saus zelf hebt gemaakt, het is net als die van de chinees.
    Ik had de omelet met 10 eieren gemaakt en we hebben er met 2 volwassenen en 3 kinderen van gegeten. Denk wel dat ik een volgende keer meer ei moet maken.

  16. Hoi welke kruiden olie moet ik hebben? Gr Marion

  17. Fantastisch, naar dit gerecht was ik echt op zoek. Ik ben dol op Chinees afhaal eten en Chinese tapas. Lekkere hapjes en veel verschillende smaken. Nu wil ik zelf eens wat uitproberen en dit gerecht lijkt me een leuke om te maken. Dank voor het delen!

  18. Heel goed recept!! Heb het al meerdere keren gemaakt, dubbele hoeveelheid voor 6 goede eters.. Ik gebruik het recept voor de saus ook altijd voor babi pangang. Dan nog vlees koken en frituren en wat atjar erdoor en serveren met chinese nasi goreng.. Bedankt voor het delen van je fijne recepten!

  19. Hoy marielle
    Super recept vooral de saus

  20. Complimenten voor de mooi en goed verzorgde site. Ik wil dit recept gaan maken voor een groep van ong. 40 personen.
    Is het dan mogelijk om zaterdags alles te bereiden en zondags te serveren? dus zaterdags de omelet en de saus apart houden en zondags het gerecht verder afwerken.

    • Mariëlle in de Keuken

      Dankjewel! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan hoor. Veel succes!

  21. Vanavond geprobeerd. Het was heerlijk! Nog een halve theelepel sambal oelek en een theelepel ketjap in de saus gemikt. Ben erg blij met dit recept. Was al een tijdje op zoek en nu eindelijk gevonden. Een blijvertje.

  22. Heel lekker, ik heb er garnalen door heen gedaan. De saus vond ik zelf wat te zoet, maar was zo verholpen met een scheutje sojasaus, en wat pepperflakes voor wat meer pit! Een blijvertje !!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating