Foe Yong Hai zoals bij de Chinees

Foe Yong Hai zoals bij de Chinees, een heerlijke omelet met veel groente en een zoet-zure tomatensaus. Lekker met rijst en kroepoek.

Foe yong hai zoals bij de Chinees
Recept afdrukken Pin recept
4.86 van 14 stemmen

Foe Yong Hai

Porties: 3 -4 personen

Ingrediënten

Kruidenolie

  • 100 ml rijstolie (of zonnebloemolie)
  • 4 teentjes knoflook in grove stukjes
  • 1 grote rode ui in grove stukjes

Foe Yong Hai saus

  • 200 ml passata (gezeefde tomaten) (ik gebruikte de passata van Mutti)
  • 200 ml water
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 4 el witte azijn
  • 3 el kruidenolie
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el maizena (+ 2 el water)
  • snufje zout
  • snufje fijngemalen witte peper

Omelet

  • 8 eieren
  • 6 witte champignons in plakjes
  • 1/2 prei in halve ringen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • snufje zout
  • snufje witte peper
  • de rest van de kruidenolie

Instructies

Kruidenolie

  • Verwarm de rijstolie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de knoflook met de rode ui, tot alles goed bruin is gebakken. De smaken moeten goed in de olie trekken. Dit duurt een minuut of 10. 
  • Giet de olie door een zeef.

Foe Yong Hai saus

  • Doe de kruidenolie met de gezeefde tomaten en het water bij elkaar in een pan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker, gembersiroop, azijn, zout en peper toe en meng goed door elkaar. Laat even doorkoken tot de suiker is opgelost.
  • Meng de maizena met het water tot een papje en giet bij de saus. Laat even inkoken tot de saus wat is ingedikt.

Omelet

  • Klop de eieren los in een ruime kom en voeg de paprika, prei, champignons en een snufje zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  • Verhit de rest van de kruidenolie in een ruime wok en voeg het eimengsel toe. 
  • Bak de omelet op middelhoog vuur gaar. Ga af en toe met een spatel door het ei, zodat er grove stukken ontstaan.
  • Serveer de omelet met de warme saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Foe yong hai zoals bij de Chinees

14 thoughts on “Foe Yong Hai zoals bij de Chinees

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating