Lasagne met lekker veel groente

Lasagne met lekker veel groente

27 reacties

Ook ik heb soms even geen idee wat we zullen eten en ging zonder nog te weten wat we het weekend zouden eten de supermarkt in.

Daar zag ik in het koelvak een zak Italiaanse fijngesneden roerbakgroente liggen, met worteltjes, sperzieboontjes, broccoli, rode ui en rode paprika. Dat zag er goed uit en ik besloot er een goed gevulde lasagne mee te maken.

De lasagne was heerlijk en natuurlijk deel ik het recept met jullie. Onderin het recept vind je de verhoudingen van deze groentemix, voor als je de groente liever zelf wilt snijden.

Wil je de lasagne vegetarisch? Vervang het gehakt dan door wat extra fijngehakte kastanjechampignons.

Voor deze lasagne heb ik een ovenschaal van 23 x 16 x 5 cm gebruikt.

Lasagne met lekker veel groente

Lasagne met lekker veel groente

Een heerijke lasagne met lekker veel groente en bechamelsaus.
4 van 180 stemmen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten

Groente-gehaktsaus

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr Italiaanse fijne roerbakgroente
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 300 gr hoh gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr gepelde tomaten (blikje)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • versgemalen zout en peper

Bechamelsaus

  • 25 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 300 ml melk
  • versgemalen nootmuskaat
  • versgemalen zout en peper

Verder

  • 8 lasagnebladen
  • geraspte kaas

Instructies
 

Groente-gehaktsaus

  • Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of wok en fruit het uitje met de knoflook in 2 minuten op laag vuur aan.
  • Maak de champignons schoon en hak ze in fijne stukjes. 
  • Doe champignons samen met de roerbakgroente in de pan , zet het vuur ietjes hoger en bak 5 minuten mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en gaar.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een pollepel uit elkaar. Breng het geheel op smaak met 1 el Italiaanse kruiden, een snufje zout en lekker wat peper.
  • Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen en iets indikken.

Bechamelsaus

  • Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt op laag vuur de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en roer goed door.
  • Laat de bloem garen in ongeveer een minuut, het geheel moet er een beetje zanderig uit gaan zien.
  • Voeg de helft van de melk toe en roer goed door, voeg daarna de andere helft van de melk toe. Blijf roeren tot de saus glad is.
  • Breng de saus op smaak met wat versgemalen nootmuskaat, zout en peper.
  • Laat de saus op laag vuur wat indikken, tot yoghurtdikte.

Verder

  • Leg een laagje van de groente-gehaktsaus in de ovenschaal en leg hier 2 lasagnebladen op, dan weer een laagje saus, 2 lasagnebladen, laagje saus, 2 lasagnebladen, laagje saus, 2 lasagnebladen en nog een dun laagje van de saus.
  • Giet de bechamelsaus eroverheen en bestrooi het geheel met wat geraspte kaas.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de lasagne 30-60 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de lasagne 25 minuten in de oven met het aluminiumfolie er overheen.
  • Verwijder het aluminiumfolie en bak de lasagne nog 20 minuten.
  • Haal de lasagne uit de oven en laat de lasagne 10 minuutjes staan.
  • Bestrooi de lasagne eventueel met versgehakte peterselie.

Notities

  • Ik gebruikte een zak Italiaanse fijne roerbakgroente van Albert Heijn. Wil je de groente liever zelf snijden? Gebruik dan ongeveer deze hoeveelheden: 100 gr wortel, 100 gr sperziebonen, 70 gr rode paprika, 70 gr rode ui en 70 gr broccoli.
  • Als geraspte kaas gebruikte ik geraspte kaas voor ovengratin, wat een mooi goudbruin kleurtje op de lasagne gaf. Het is een mix van mozzarella, emmentaler en Goudse jonge kaas. 
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Lasagne met lekker veel groente

27 Reacties

  1. Hallo, heeft u verse lasagnebladen gebruikt?

  2. Mariëlle in de Keuken

    Hallo Inge, ik heb gedroogde gebruikt, van De Cecco.

  3. Gemaakt en het smaakt heerlijk!!!

  4. Mariëlle in de Keuken

    Leuk om te horen! 🙂

  5. Gisteren gemaakt en smaakt echt heerlijk, ik heb wel kant en klare bechamelsaus van de Italiaanse weken van Lidl gebruikt.

  6. Gemaakt zonder gehakt, echt mega lekker! In tijden niet zulke lekkere lasagne gegeten.

  7. Mariëlle in de Keuken

    Super leuk om te horen! 🙂 Heb je nog iets extra’s toegevoegd om het gehakt te vervangen?

  8. Kan ik de gepelde tomaten vervangen door iets anders ? Want ik heb het op dit moment niet thuis.

  9. Josephine jongen

    Ik heb tijdens het ‘voortstoven’ een scheutje droge witte wijn en een laurierblad toegevoegd.
    Bovendien heb ik door de béchamelsaus een klein eitje geklutst, vlak voor het opgieten van die saus.
    Héérlijk!

  10. Mariëlle in de Keuken

    Eventueel zou je gezeefde tomaten of tomatenblokjes kunnen gebruiken.

  11. Hoe voorkomen jullie dat de aluminiumfolie niet tegen de kaas gaat plakken?

  12. Mariëlle in de Keuken

    Ik laat er vaak wat ruimte tussen, door het folie losjes om de schaal te vouwen.

  13. Hoi Mariëlle, heb deze vandaag gemaakt, lekkerste ever! Heb de hoeveelheden iets aangepast, maar dit is een blijvertje!

  14. Mariëlle in de Keuken

    Hoi Bea, leuk om te horen!

  15. Overheerlijk! Hier hebben we zowel vandaag als gisteren van genoten. Erg lekker recept met lekker veel groenten erin! Echt top, dankjewel!

  16. Waarom de 1e keer aluminiumfolie en waarom de 2e keer?
    Kan het ook zonder?

  17. Mariëlle in de Keuken

    Dit is omdat de kaas anders te lang bakt en te donker wordt. Onder het folie gaat het eerst lekker smelten en later zonder folie pas bakken.

  18. Heel Erg Lekker!!! Ik heb het met rundergehakt gemaakt vanwege mijn Marokkaanse familie maai met hoh gehakt zou het denk ik nog lekkerder zijn. Bedankt voor het delen van dit recept met ons. Mvg Andrea

  19. Heerlijk, inmiddels al meerdere keren gemaakt

  20. Heerlijke lasagne! Bedankt voor het lekkere en makkelijke recept..
    Mijn vraag is, waarom laat je eerst de lasagne 30 tot 60 minuten rusten alvorens het de oven in gaat..?
    Groet Marike

  21. Paar recepten van je site bekeken, mijn complimenten! Mooi gedetailleerd en hier ook bijvoorbeeld de hoeveelheid groenten per soort aangegeven. Top! Ik ga gauw nog even verder lezen.

  22. ziet er Verukkelijk uit ga ik snel maken. heeeeerliijkkk. ik ben ontzettend benieuwd wat mijn man en kinderen ervan vinden.
    doe de groeten aan MARIELLEEEEEEEE.

  23. ziet er Verukkelijk uit ga ik snel maken. heeeeerliijkkk. ik ben ontzettend benieuwd wat mijn man en kinderen ervan vinden.
    doe de groeten aan MARIELLEEEEEEEE..

  24. Super lekker!!!

  25. Mariëlle in de Keuken

    Dankjewel! 🙂

  26. Vandaag hebben we deze lasagne gegeten. We vonden hem overheerlijk.
    We hebben lang niet zo’n lekkere lasagne gegeten. We gaan hem zeker nog eens maken.

  27. Mariëlle in de Keuken

    Wat een superleuke reactie, dankjewel!

4.04 from 180 votes (170 ratings without comment)