Lasagne met lekker veel groente

Ook ik heb soms even geen idee wat we zullen eten en ging zonder nog te weten wat we het weekend zouden eten de supermarkt in.

Daar zag ik in het koelvak een zak Italiaanse fijngesneden roerbakgroente liggen, met worteltjes, sperzieboontjes, broccoli, rode ui en rode paprika. Dat zag er goed uit en ik besloot er een goed gevulde lasagne mee te maken.

De lasagne was heerlijk en natuurlijk deel ik het recept met jullie. Onderin het recept vind je de verhoudingen van deze groentemix, voor als je de groente liever zelf wilt snijden.

Wil je de lasagne vegetarisch? Vervang het gehakt dan door wat extra fijngehakte kastanjechampignons.

Voor deze lasagne heb ik een ovenschaal van 23 x 16 x 5 cm gebruikt.

Lasagne met lekker veel groente
Print recept
Lasagne met lekker veel groente
Voorbereidingstijd
25 minuten
Bereidingstijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten
 
Personen: 4 personen
Ingrediënten
Groente-gehaktsaus
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr Italiaanse fijne roerbakgroente
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 300 gr hoh gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr gepelde tomaten (blikje)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • versgemalen zout en peper
Bechamelsaus
  • 25 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 300 ml melk
  • versgemalen nootmuskaat
  • versgemalen zout en peper
Verder
  • 8 lasagnebladen
  • geraspte kaas
Bereidingswijze
Groente-gehaktsaus
  1. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of wok en fruit het uitje met de knoflook in 2 minuten op laag vuur aan.

  3. Maak de champignons schoon en hak ze in fijne stukjes. 

  4. Doe champignons samen met de roerbakgroente in de pan , zet het vuur ietjes hoger en bak 5 minuten mee.

  5. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul en gaar.

  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.

  7. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een pollepel uit elkaar. Breng het geheel op smaak met 1 el Italiaanse kruiden, een snufje zout en lekker wat peper.

  8. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen en iets indikken.

Bechamelsaus
  1. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt op laag vuur de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en roer goed door.

  2. Laat de bloem garen in ongeveer een minuut, het geheel moet er een beetje zanderig uit gaan zien.

  3. Voeg de helft van de melk toe en roer goed door, voeg daarna de andere helft van de melk toe. Blijf roeren tot de saus glad is.

  4. Breng de saus op smaak met wat versgemalen nootmuskaat, zout en peper.

  5. Laat de saus op laag vuur wat indikken, tot yoghurtdikte.

Verder
  1. Leg een laagje van de groente-gehaktsaus in de ovenschaal en leg hier 2 lasagnebladen op, dan weer een laagje saus, 2 lasagnebladen, laagje saus, 2 lasagnebladen, laagje saus, 2 lasagnebladen en nog een dun laagje van de saus.

  2. Giet de bechamelsaus eroverheen en bestrooi het geheel met wat geraspte kaas.

  3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de lasagne 30-60 minuten rusten.

  4. Verwarm de over voor op 200 graden.

  5. Bak de lasagne 25 minuten in de oven met het aluminiumfolie er overheen.

  6. Verwijder het aluminiumfolie en bak de lasagne nog 20 minuten.

  7. Haal de lasagne uit de oven en laat de lasagne 10 minuutjes staan.

  8. Bestrooi de lasagne eventueel met versgehakte peterselie.

Opmerkingen
  • Ik gebruikte een zak Italiaanse fijne roerbakgroente van Albert Heijn. Wil je de groente liever zelf snijden? Gebruik dan ongeveer deze hoeveelheden: 100 gr wortel, 100 gr sperziebonen, 70 gr rode paprika, 70 gr rode ui en 70 gr broccoli.
  • Als geraspte kaas gebruikte ik geraspte kaas voor ovengratin, wat een mooi goudbruin kleurtje op de lasagne gaf. Het is een mix van mozzarella, emmentaler en Goudse jonge kaas. 

 

Lasagne met lekker veel groente


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *