Broodje hete kip

Broodje hete kip

6 reacties

Broodje hete kip, een lekker en makkelijk recept.

Het allerlekkerst met zelfgebakken Surinaamse puntjes, het recept kun je hier vinden. Heb je geen tijd of zin om ze zelf te bakken dan kun je natuurlijk ook een ander hard of zacht broodje gebruiken.

Broodje hete kip

Broodje hete kip

Broodje kip, een lekker en makkelijk receptje.
4.2 van 141 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 broodjes

Ingrediënten

Hete kip

  • 2 kipfilets in kleine blokjes gesneden
  • 0,5 puntpaprika in kleine reepjes
  • 1 rode peper in halve ringetjes
  • 4 tl sambal oelek of meer naar smaak
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • versgemalen zout en peper
  • 30 ml water
  • 1 el maizena
  • olijfolie om in te bakken

Verder

  • 4 Surinaamse puntjes of andere harde of zachte broodjes naar keuze
  • een paar plakjes komkommer

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook en rode peper in 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin.
  • Voeg de blokjes kip toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
  • Meng ondertussen de sambal, ketjap manis, zoete chilisaus, water, maïzena en wat zout en peper door elkaar.
  • Giet het mengsel bij de kip en laat nog 5 minuutjes op middelhoog vuur pruttelen, tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
  • Snij de broodjes open en leg in ieder broodje een paar plakjes komkommer.
  • Verdeel het hete kipmengsel over de broodjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Broodje hete kip

6 Reacties

  1. Beste Mariëlle,
    Wat een overheerlijk recept heeft u geschreven! Wij hebben wat eigen toevoegingen gedaan waaronder een scheutje soya en chilivlokken. Echt een aanrader dit recept!
    Met vriendelijke groetjes!

  2. Vandaag gemaakt. Erg lekker!

  3. “… fruit hierin de ui met de knoflook en chilipeper”
    Welke chilipeper en hoeveel?

    • Mariëlle in de Keuken

      Dat is de rode peper. Bedankt voor de melding, ik pas het meteen even aan voor de duidelijkheid.

  4. Heerlijk! Maar klopt het nou dat dit recept eerst geschreven is met rawitpepers? Dat was pittig maar zo lekker! Hoeveel rawitpepers moesten er door? Ik geloof een stuk of 4? Groeten, Vanessa.

    • Mariëlle in de Keuken

      Hoi Vanessa, het recept heb ik nooit aangepast, dus ik kan het je helaas niet zeggen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating