Italiaanse gehaktschotel

Na een zomer vol salades en andere lichte gerechten is het weer tijd voor heerlijke ovenschotels en stoofpotjes. Zoals deze Italiaanse gehaktschotel met veel groente en aardappelpuree.

 

 

 

 

Italiaanse gehaktschotel
Print recept
Italiaanse gehaktschotel
Personen: 3 personen
Ingrediënten
Gehakt-groentemengsel
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 courgette in stukjes
  • 100 gr winterpeen in plakjes
  • 100 gr prei fijngesneden
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 2 el Italiaanse kruiden (ik gebruikte de Italiaanse kruiden van Euroma)
  • versgemalen zout en peper
  • scheut olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
Aardappelpuree
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 60 ml volle melk
  • klontje boter
  • snuf versgemalen nootmuskaat
  • versgemalen zout en peper
  • 1 el versgehakte peterselie
Verder
  • 30 gr fijngeraspte parmezaan
  • versgehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en bak de ui met de knoflook in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.

  2. Voeg de plakjes winterpeen toe en bak ca 3 minuten mee.

  3. Voeg de paprika, de courgette en de prei toe en bak nog ca 3 minuten.

  4. Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak het gehakt rul en gaar.

  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.

  6. Giet de gepelde tomaten in de pan en druk ze fijn. Breng het geheel verder op smaak met wat zout en peper.

  7. Laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen zodat de saus wat indikt.

  8. Kook ondertussen de aardappelen gaar met een snufje zout en verwarm de oven voor op 200 graden.

  9. Stamp de aardappels fijn en breng de melk met de boter aan de kook tot de boter is gesmolten.

  10. Roer de melk door de gestampte aardappels en roer goed door met een pollepel. Breng de aardappelpuree verder op smaak met versgemalen nootmuskaat, zout en peper. Roer tot slot een el versgehakte peterselie er doorheen.

  11. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er overheen.

  12. Bestrooi het geheel met fijngeraspte parmezaan.

  13. Zet de ovenschaal in de oven en 25-30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is gebakken.

  14. Bestrooi de ovenschotel met nog wat versgehakte peterselie.

 

Italiaanse gehaktschotel


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *