Italiaanse gehaktschotel

Italiaanse gehaktschotel

10 reacties

Na een zomer vol salades en andere lichte gerechten is het weer tijd voor heerlijke ovenschotels en stoofpotjes. Zoals deze Italiaanse gehaktschotel met veel groente en aardappelpuree.

Italiaanse gehaktschotel

Italiaanse gehaktschotel

Italiaanse gehaktschotel met groente en aardappelpuree.
4 van 212 stemmen
Porties 3 personen

Ingrediënten

Gehakt-groentemengsel

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 courgette in stukjes
  • 100 gr winterpeen in plakjes
  • 100 gr prei fijngesneden
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 2 el Italiaanse kruiden (ik gebruikte de Italiaanse kruiden van Euroma)
  • versgemalen zout en peper
  • scheut olijfolie
  • 1 el tomatenpuree

Aardappelpuree

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 60 ml volle melk
  • klontje boter
  • snuf versgemalen nootmuskaat
  • versgemalen zout en peper
  • 1 el versgehakte peterselie

Verder

  • 30 gr fijngeraspte parmezaan
  • versgehakte peterselie

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en bak de ui met de knoflook in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
  • Voeg de plakjes winterpeen toe en bak ca 3 minuten mee.
  • Voeg de paprika, de courgette en de prei toe en bak nog ca 3 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak het gehakt rul en gaar.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
  • Giet de gepelde tomaten in de pan en druk ze fijn. Breng het geheel verder op smaak met wat zout en peper.
  • Laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen zodat de saus wat indikt.
  • Kook ondertussen de aardappelen gaar met een snufje zout en verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Stamp de aardappels fijn en breng de melk met de boter aan de kook tot de boter is gesmolten.
  • Roer de melk door de gestampte aardappels en roer goed door met een pollepel. Breng de aardappelpuree verder op smaak met versgemalen nootmuskaat, zout en peper. Roer tot slot een el versgehakte peterselie er doorheen.
  • Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er overheen.
  • Bestrooi het geheel met fijngeraspte parmezaan.
  • Zet de ovenschaal in de oven en 25-30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is gebakken.
  • Bestrooi de ovenschotel met nog wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Italiaanse gehaktschotel

10 Reacties

  1. Het ziet er allemaal heerlijk uit! Maar, zijn deze recepten wel koolhydraatarm?

  2. je kan de aardappelenpuree weglaten en er alleen flink wat geraspte kaas over doen.

    • Ik ga binnenkort deze gehaktschotel maken. Maar ik ga de puree vervangen door een beetje rösti er overheen. Dat zal ook wel smaken neem ik aan.

  3. Ik heb de aardappelpuree vervangen door bloemkoolpuree, dat is net zo lekker.

  4. Het is zeer lekker, maar ik als keukenkneus zou een paar dingen aangepast hebben;

    Beginnen met aardappelpuree, dan het gehakt eerst bakken, en dan de uitjes etc..Nu was het even stressen en aanpassen terwijl het allemaal bezig was.. 😉

  5. Super lekker enkel meer aardappelpuree voorzien. Ik heb het gemaakt voor 8 personen en heb nog purée moeten bijmaken

  6. de italiaanse gehakten groente-ovenschotel heeft ons heerlijk gesmaakt.
    ok had een gast te eten met dieetlijst en heb de aardappelen gestampt met sojaroom. en dat was zeer smakelijk voor iedereen.
    Had ook met havermelk of sojamelk gekund maar ik had de room in huis.

  7. op hoeveel raden in de oven ?

  8. op hoeveel graden in de oven ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating