Grieks aardappel-gehakt pannetje

Een heerlijk Grieks pannetje met aardappelpartjes, gehakt en groente. Makkelijk om te maken en lekker snel klaar.

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Grieks aardappel-gehakt pannetje

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 450 gr voorgegaarde aardappelpartjes (van zelfgekookte aardappels of partjes uit het koelvak)
  • 250 gr rundergehakt
  • 150 gr Feta
  • 100 ml water
  • 1 courgette gehalveerd en in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el oregano
  • 1 tl tijm
  • klein snufje chilipoeder
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes op hoog vuur even aan. Zet de warmtebron lager en laat de aardappelpartjes rustig verder garen. Schep ze af en toe even om.
  • Verhit ondertussen in een ruime hapjespan een scheutje olijfolie en fruit de helft van de rode ui met de knoflook in 2 minuutjes aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul, het mogen wel een beetje grove bonkjes blijven.
  • Voeg de oregano, tijm en chilipoeder toe en bak een even mee mee.
  • Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 3 minuutjes mee.
  • Voeg de tomatenpuree en het water toe en laat het geheel 2 minuutjes op hoog vuur pruttelen.
  • Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Voeg de gebakken aardappelpartjes toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Verdeel de schotel over de borden en verdeel de Feta en de rest van de rode ui er overheen. Strooi er ook nog wat oregano overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *