Aardbeien-yoghurt ijsjes

Deze heerlijke aardbeien-yoghurtijsjes maak je in een handomdraai.

Even een paar uurtjes in de vriezer en genieten maar.

De vormpjes bestelde ik op AliExpress, maar je vindt ze ook wel eens o.a. bij HEMA, IKEA en Xenos.

 

Print recept
Aardbeien-yoghurt ijsjes
Personen: 5 -6 ijsjes
Ingrediënten
  • 225 gr aardbeien gewassen en ontkroond
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 90 gr slagroom
  • 1 1/2 el citroensap
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 el poedersuiker
Bereidingswijze
  1. Doe de aardbeien met de poedersuiker en 1/2 el citroensap bij elkaar in een kom en pureer het geheel glad met een staafmixer.
  2. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meng de yoghurt en de rest van het citroensap er doorheen.
  3. Spatel het aardbeienmengsel er losjes doorheen, zodat er nog lichtjes een soort marmerpatroon ontstaat.
  4. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en zet de ijsvormpjes een uurtje in de vriezer.
  5. Steek de ijsstokjes erin en zet de ijsjes voor nog 3 uurtjes in de vriezer.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *