Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van
2
stemmen
Hangop, een hemels toetje dat je echt eens moet proberen
Het recept voor heerlijke zelfgemaakte hangop
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Wachttijd
8
uur
uur
Gang:
Dessert
Keuken:
Hollands
Porties:
2
personen
Ingrediënten
1
liter
volle yoghurt
wat verse aardbeien
wat aardbeienjam
een schone theedoek
Instructies
Spoel een schone theedoek goed af onder de kraan, zodat alle zeepresten eruit gespoeld zijn.
Leg een zeef in een kom en leg de theedoek erin.
Giet de volle yoghurt erin en zet het geheel voor een nacht weg in de koelkast.
Al het vocht loopt nu uit de yoghurt en vervolgens hou je de hangop over.
Verdeel de hangop over twee schaaltjes en en verdeel wat aardbeienjam en verse aardbeien erover.