Heb jij al eens zelf hangop gemaakt? Het is veel makkelijker dan je denkt!
Wat is hangop?
Hangop is een traditioneel toetje uit Nederland. Het is gemaakt van yoghurt en heeft een fluweelzachte textuur en onweerstaanbare smaak. Voor een nog zachtere en luchtige smaak kun je voor serveren nog wat geklopte slagroom erdoor mengen.
Zelf hangop maken
Hangop maak je gemakkelijk zelf door door een schone theedoek goed uit te spoelen onder de kraan, zodat alle zeepresten eruit zijn. Leg een zeef op een kom en leg de schone theedoek in de kom. Giet volle yoghurt in de theedoek en zet het geheel voor een nacht in de koelkast, zo zal al het vocht eruit gaan lekken en hou je een hele dikke massa over. Dit is de hangop. Meer hoef je niet te doen! Zelf gebruik ik overigens liever een koffiefilter in plaats van een theedoek. Deze kun je ook in een zeef of koffiefilterhouder zetten. Het effect is hetzelfde, alleen scheelt het daarna een (vieze) theedoek in de was.
Serveersuggesties voor hangop
In dit recept serveer ik de hangop met wat aardbeienjam en verse aardbeien. Maar je kunt eindeloos variëren. Je kunt natuurlijk allerlei soorten fruit gebruiken, of karamel, chocoladesaus, fijne stukjes chocolade erdoor mengen, noem maar op. Hangop is ook heerlijk op een pannenkoek.
Hangop, een hemels toetje dat je echt eens moet proberen
Ingrediënten
- 1 liter volle yoghurt
- wat verse aardbeien
- wat aardbeienjam
- een schone theedoek
Instructies
- Spoel een schone theedoek goed af onder de kraan, zodat alle zeepresten eruit gespoeld zijn.
- Leg een zeef in een kom en leg de theedoek erin.
- Giet de volle yoghurt erin en zet het geheel voor een nacht weg in de koelkast.
- Al het vocht loopt nu uit de yoghurt en vervolgens hou je de hangop over.
- Verdeel de hangop over twee schaaltjes en en verdeel wat aardbeienjam en verse aardbeien erover.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Dit artikel bevat een affiliatelink. Wanneer je hierop klikt en iets besteld, ontvang ik een klein percentage. Dit kost jou verder niets.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.