Krieltjes van de barbecue met mayonaise

Krieltjes van de barbecue, altijd een succes

0 reacties

Op zoek naar een heerlijk bijgerecht voor de barbecue? Deze krieltjes van de barbecue zijn altijd een succes!

Perfecte aardappeltjes op de barbecue

Op verschillende manieren kun je aardappel bereiden op de barbecue. Zoals deze aardappelpakketjes, gepofte aardappelen, aardappelspiesjes of gegrilde schijfjes aardappel. Allemaal erg lekker, maar dit recept is toch wel onze favoriet. Ook nog eens supermakkelijk om te maken en overal lekker bij, zoals bijvoorbeeld bij deze saté ajam.

Hoe lang krieltjes op de barbecue

Hoe lang de krieltjes op de barbecue moeten is van een aantal factoren afhankelijk. Ten eerste het formaat van de krieltjes, hele krieltjes hebben langer nodig dan gehalveerde. Zonder deksel op de barbecue hebben ze ook wat meer tijd nodig dan met deksel. Ook of je ze direct of indirect op het vuur legt. Zelf heb ik een elektrische barbecue van Weber, hierop gaan ze ca 30 minuten. Wanneer je de tijd wilt verkorten kun je ze ook eerst even voorkoken.

Pakketjes op de barbecue

Pakketjes op de barbecue zijn altijd leuk en makkelijk. Je stopt wat ingrediënten in een stuk aluminiumfolie, vouwt het dicht en legt het op de barbecue. Het voordeel is dat de barbecue lekker schoon blijft. Zelf doe ik dat ook graag zo met vis en groente. Heb je geen barbecue? Dan kun je dit recept ook in de oven maken. Bak ze dan 30 minuten op 220 graden (boven- en onderwarmte). Controleer voor serveren of ze goed gaar zijn, door er met een vork in te prikken.

Krieltjes van de barbecue met mayonaise

Krieltjes van de barbecue

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr verse krieltjes in de schil
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl versgehakte rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 30 gr fijngeraspte parmezaan
  • versgemalen peper
  • 4 el olijfolie
  • 2 stukken aluminiumfolie

Instructies
 

  • Was de krieltjes en maak ze goed droog.
  • Doe ze in een kom en giet de olijfolie erbij. Voeg een snuf paprikapoeder, de versgehakte rozemarijn, parmezaan en wat versgemalen peper toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Verdeel de krieltjes over het midden van 2 stukken aluminiumfolie. Steek de teentjes knoflook ertussen.
  • Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de barbecue.
  • Laat de krieltjes in ca 30 minuten garen.
  • Prik met een vork in een krieltje om te controleren of ze goed gaar zijn.
  • Serveer met wat mayonaise.
Trefwoord Barbecue
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Recept krietjes van de barbecue

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Krieltjes barbecuerecept

Dit artikel bevat een affiliatelink. Wanneer je hierop klikt en iets besteld, ontvang ik een klein percentage. Dit kost jou verder niets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating