Recept watermeloensalde met feta

De onweerstaanbare combinatie van watermeloen en feta in een verfrissende salade

0 reacties

Op zoek naar een verfrissende salade op een warme zomerse dag? Dan is deze salade met watermeloen en feta wat voor jou. Met deze salade waan je je in een tropisch paradijs.

Watermeloen en feta, een populaire combinatie

Niet voor niets is de combinatie van watermeloen en feta een populaire combinatie. De rijke smaak van de feta doet de zoete smaak van de watermeloen versterken. In deze salade gaat ook nog rode paprika, komkommer en pijnboompitjes. De munt en basilicum geeft de salade nog meer smaak.

Salade met watermeloen en feta

Wanneer eet je deze salade

Deze salade kun je eigenlijk op vele momenten eten. Het is heerlijkbij de barbecue, maar ook al avondmaaltijd met bijvoorbeeld gegrilde kip of als lichte lunch met wat stokbrood. Een klein portie van deze salade kan ook prima als voorgerecht.

Watermeloensalade maken en bewaren

Omdat de watermeloen snel vocht zal verliezen, kun je deze salade beter niet te lang van tevoren klaarmaken, dan wordt deze veel te nat. Het beste is dus om de salade direct te serveren. Wat je wel kunt doen is alles alvast snijden en in bakjes in de koelkast bewaren. Dan hoef je alles alleen nog maar vlak voor serveren door elkaar te mengen. Het is het lekkerst als de salade goed koud is, dus bewaar sowieso de ingrediënten in de koelkast.

Watermeloensalade met feta

Salade met watermeloen en feta

No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten

Watermeloensalade

  • 1 mini watermeloen in kleine blokjes gesneden en pitjes verwijderd
  • 1 komkommer in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 200 gr feta verkruimeld
  • 1 kleine rode ui fijngesnipperd
  • 2 el pijnboompitten
  • 12 blaadjes verse munt in fijne reepjes gescheurd
  • 12 blaadjes basilicum in fijne reepjes gescheurd

Dressing

  • 2 el witte balsamico
  • 4 el olijfolie
  • 1 limoen rasp en sap
  • versgemalen peper

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet even opzij.
  • Doe de blokjes watermeloen, komkommer, rode paprika, de fijngesnipperde rode ui, munt en basilicum in een ruime kom en meng voorzichtig door elkaar.
  • Giet de dressing erover en meng nogmaals voorzichtig door elkaar.
  • Doe de salade in een mooie grote schaal en verkruimel de feta erboven.
  • Bestrooi de salade met de geroosterde pijnboompitten.

Notities

  • Zorg dat alle ingrediënten koud zijn, dan smaakt de salade lekkerder.
  • Snij de watermeloen, komkommer en paprika in echt kleine blokjes, zodat als je een hap neemt je van alles wat gegelijk hebt.

Indicatie voedingswaarden per portie

Energie: 342kcal | Koolhydraten: 13.9g | Eiwit: 11.9g | Vet: 25.7g | Verzadigd vet: 9.9g | Vezels: 2.9g
Trefwoord Barbecue
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Salade met watermeloen en feta

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Watermeloensalade met feta Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating