Bananenpannenkoek bakken

Lekker en gezond: zo maak je de perfecte bananenpannenkoek

0 reacties

Wil je de ochtend lekker en voedzaam starten? Bak dan eens deze bananenpannenkoek voor het ontbijt. Lekker met wat vers fruit, zo heb je meteen je portie fruit voor de dag al binnen.

Ingrediënten voor de perfecte bananenpannenkoek

Om bananenpannenkoeken te bakken heb je niet heel veel nodig. Voor één grote pannenkoek gebruik ik twee eieren, één middelgrote rijpe banaan, wat specerijen zoals kaneel, gember, vanille en een snufje zout. Meer heb je niet nodig. Deze pannenkoek is dus ook nog eens glutenvrij, lactosevrij en zonder toegevoegde suikers. Gebruik een goed rijpe banaan, dat maakte de bananenpannenkoek lekker zoet.

Gezonde bananenpannenkoek recept

Bananenpannenkoeken bakken

Gebruik een anti-aanbakpan, zodat de pannenkoek niet blijft kleven in de pan. Ik gebruik altijd een pannenkoekenpan. Een bananenpannenkoek is iets minder flexibel dan een gewone pannenkoek. Gebruik daarom een grote spatel om hem om te draaien.

Serveersuggesties

Vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en banaan is altijd lekker op een bananenpannenkoek. Serveer er eventueel wat (Griekse) yoghurt of kwark bij en een scheutje ahornsiroop, honing of suikervrije vervanger zoals Steviale sweet & gold. Met dit recept kun je ook kleine pannenkoekjes bakken. Je haalt ca 5 kleine bananenpannenkoekjes uit dit recept.

Op zoek naar meer recepten voor banaan? Bekijk dan ook eens het recept voor het heerlijke banana bread van Coffeelious of deze bananenbroodwafels.

Recept bananenpannenkoek

Bananenpannenkoek

No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 1 persoon

Keukenbenodigdheden

Ingrediënten

  • 2 eieren middelgroot
  • 1 banaan middelgroot
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl gemberpoeder optioneel
  • 1 tl vanille extract optioneel
  • snufje zout
  • rijstolie of andere olie of boter om in te bakken

Instructies
 

  • Prak de banaan goed fijn met een vork.
  • Voeg de eieren, kaneel, gemberpoeder, vanille extract en het snufje zout toe en klop alles goed door elkaar met een garde.
  • Verhit een klein scheutje rijstolie in een koekenpan en giet het mengsel erin.
  • Bak de pannenkoek aan de onderkant mooi goud en tot de bovenkant belletjes verschijnen.
  • Draai de pannenkoek met een spatel voorzichtig om en bak de onderkant.
  • Serveer de pannenkoek met bijvoorbeeld met wat vers fruit en honing.
Trefwoord Glutenvrij, Lactosevrij
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Recept bananenpannenkoek

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Gezonde bananenpannenkoek Pinterest

Dit artikel bevat een affiliatelink. Wanneer je hierop klikt en iets besteld, ontvang ik een klein percentage. Dit kost jou verder niets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating