Recept voor zomerse tiramisu met aardbeien

Het ultieme zomerse dessert: Tiramisu met aardbeien en limoncello

0 reacties

Verwen jezelf met het ultieme zomerdessert dat je meeneemt naar het zonnige Italië, Tiramisu met aardbeien en limoncello. Een hemelse combinatie van in limoncello gedrenkte lange vingers, verse aardbeien en marcarpone op smaak gebracht met lemoncurd.

Wat is tiramisu?

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert gemaakt van o.a. lange vingers, mascarpone, alcohol, koffie en cacaopoeder. Letterlijk vertaald betekent tiramisu “trek mij omhoog” (tira mi su). En dit dessert is dan ook niet voor niets wereldwijd erg geliefd. Tiramisu heeft een romige, fluweelachtige, textuur en een rijke smaak. Voor de allerlekkerste tiramisu gebruik je de echte savoiardi, de Italiaanse lange vingers. Zelf bestel ik deze altijd bij Crisp. Als je ze niet kunt vinden kun je ook de gewone lange vingers gebruiken, deze zijn in vrijwel iedere supermarkt wel te vinden.

Recept aardbeientiramisu met limoncello

Serveersugessties voor tiramisu met aardbeien en limoncello

Snij de tiramisu in mooie stukken en haal ze voorzichtig uit de vorm. Verdeel de aardbeien pas vlak voor serveren over de tiramisu, zodat de tiramisu niet te vochtig zal worden. Een takje munt ziet er altijd gezellig uit. Witte chocolade smaakt er overigens ook heerlijk bij, dus schaaf er eens wat witte chocolade over. Of wat gehakte pistachenoten, ook heerlijk!

Meer tiramisu-recepten

Inmiddels heb ik al aardig wat tiramisu recepten met gemaakt. Waaronder deze heerlijke variaties:

Klassieke tiramisu

Makkelijke tiramisu met amaretto

Eenpersoons tiramisu met Baileys

Aardbeientiramisu met limoncello

Tiramisu met aardbeien en limoncello

3.5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 8 uur
Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Keukenbenodigdheden

  • schaal ca 25×18 cm

Ingrediënten

  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml limoncello
  • 150 gr lemoncurd
  • 200 gr savoiardi of gewone lange vingers
  • 500 gr verse aardbeien
  • 2 el aardbeienjam

Instructies
 

  • Doe de mascarpone samen met de helft van de lemoncurd in een kom en klop goed los met een garde.
  • Giet de slagroom in een schone kom en klop de slagroom stijf met een mixer.
  • Meng de slagroom door het mascarponemengsel.
  • Doop de helft van de lange vingers met de gesuikerde kant in de limoncello en leg deze op de bodem van de schaal, met de gesuikerde kant naar beneden.
  • Verdeel 1/3 van het mascarpone-slagroommengsel er overheen.
  • Verdeel de rest van de lemoncurd erover en strijk glad.
  • Snij de helft van de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de lemoncurd.
  • Verdeel daar de helft van het resterende mascarpone-slagroommengsel over.
  • Doop de rest van de lange vingers met de gesuikerde kant in de limoncello en leg deze met de gesuikerde kant naar beneden op het mascarpone-slagroommengsel.
  • Verdeel de rest van het mascarpone-slagroommengsel erover.
  • Dek de schaal af met een stukje huishoudfolie en zet de schaal voor minimaal 8 uur in de koelkast, zodat de smaken lekker in kunnen trekken en de lange vingers zacht worden.
  • Snij ook alvast de rest van de aardbeien in partjes en meng de aardbeienjam erdoor. Zet het mengsel ook afgedekt in de koelkast tot gebruik. De aardbeien zullen wat vocht verliezen, waardoor er een dunne saus ontstaat.
  • Snij de tiramisu in mooie stukken en leg ze op de bordjes. Verdeel de aardbeien erover.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Makkelijke tiramisu met aardbeien

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Tiramisu aardbei en limoncello Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating