Zelf pindakaas maken

Zo makkelijk maak je zelf pindakaas

Comments are Disabled

Waarom pindakaas kopen als je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? En het leuke is dat je zelf je eigen smaak eraan kunt geven. Zoals deze heerlijke versie met zoete chili en zeezout.

Zelf pindakaas maken met slechts 1 ingrediënt

In principe zijn pinda’s het enige ingrediënt dat je nodig hebt om zelf pindakaas te maken. Deze doe je in de keukenmachine en je blijft net zo lang malen tot ze helemaal fijngemalen zijn en er olie uit de pinda’s vrijkomt. Dit duurt ca 10 minuten. Naar smaak kun je dan eventueel een snufje (zee)zout toevoegen en nog wat andere smaakmakers. Mocht je de pindakaas nog iets smeuïger willen, dan kun je nog een heel klein beetje neutrale olie toevoegen, zoals rijstolie of kokosolie.

Pindakaas zelf maken

Pindakaas met zoete chili en zeezout

In deze pindakaas deed ik wat zoete chili en zeezout, dit geeft de pindakaas een heerlijke smaak. Natuurlijk kun je zelf eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld eens wat stukjes chocolade, kokos, stukjes pinda, karamel, sambal, stroopwafel of een scheutje maple syrup toe. Maak ook eens zelf notenpasta, met cashewnoten, hazelnoten en/of amandel.

Pindakaas op brood

Zelfgemaakte pindakaas smaakt natuurlijk nog lekkerder op zelfgebakken brood. Bekijk hier het recept voor eenvoudig wit brood uit eigen oven.

Zelf pindakaas maken

Pindakaas met zoete chili en zeezout

No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 250 gram

Keukenbenodigdheden

  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 250 gr ongezouten pinda's
  • 2 tl sweet chili vlokken (Verstegen) of meer of minder naar smaak
  • 1/2 tl (Ibiza) zeezout of meer of minder naar smaak
  • scheutje neutrale olie zoals rijstolie of kokosolie optinoneel

Instructies
 

  • Rooster eerst de pinda's in een koekenpan of oven voor nog meer smaak en laat de pinda's afkoelen.
  • Doe de pinda's in de kom van een keukenmachine of hakmolentje en maal net zo lang tot ze olie beginnen los te laten en er een smeuïge massa ontstaat. Dit kan ca 10 minuten duren.
  • Om de pindakaas nog gladder en smeuïger te maken kun je een klein scheutje neutrale olie toevoegen.
  • De pindakaas kan nu wat warm geworden zijn, laat de pindakaas in dat geval even wat afkoelen.
  • Voeg de sweet chili vlokken en het (Ibiza) zeezout toe en laat de machine nog even kort draaien zodat alles goed gemengd is.
  • Doe de pindakaas in een schoon potje.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Zelfgemaakte pindakaas

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Pindakaas recept

Comments are closed.