Pasta alla norma recept

Pasta alla Norma: een heerlijk Siciliaans gerecht

1 reactie

Pasta alla Norma, een heerlijk vegetarisch Siciliaans pastagerecht met tomatensaus en aubergine. Met dit recept maak je het makkelijk zelf.

Wat is Pasta alla Norma?

Pasta alla Norma is een overheerlijk gerecht van het prachtige eiland Sicilië, een geliefd gerecht van de Mediterraanse keuken. Het is pastagerecht met eenvoudige ingrediënten: tomatensaus, aubergine, knoflook, basilicum en chili. Natuurlijk zijn er vele recepten voor dit gerecht te vinden, soms net even anders.

Pasta alla norma zelf maken

Tips voor het maken van de lekkerste Pasta alla Norma

Het gerecht heeft slechts een aantal eenvoudige ingrediënten, kies daarom voor de beste ingrediënten. Voor de tomatensaus gebruik ik altijd gepelde tomaten uit blik van goede kwaliteit, deze hebben vaak meer smaak dan verse tomaten. Voor de aubergine gebruik ik meestal een tijgeraubergine, deze neemt minder vocht op dan een gewone aubergine en is daarom ideaal om te verwerken in een saus.

Meer lekkere pastagerechten

Op mijn website zijn veel meer pastarecepten te vinden, bekijk hier alle pastarecepten.

Recept pasta alla norma

Pasta alle norma

5 van 1 stem
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram spaghetti
  • 1 tijgeraubergine
  • 400 gram gepelde tomaten blik
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • snufje chilipoeder
  • 10 blaadjes verse basilicum in reepjes gescheurd
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • wat pecorino romano fijngeraspt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
  • Snij de aubergine in de lengte in vieren en daarna in dikke plakjes. Leg de stukjes aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel de aubergine met wat olijfolie en bestrooi met wat versgemalen zout en peper.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster de aubergine in 30 minuten.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de fijngehakte teentjes knoflook in 3 minuten aan.
  • Voeg de gepelde tomaten en het mespuntje chilipoeder toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Druk halverwege de tomaten uit elkaar.
  • Kook ondertussen de spaghetti al dente in ruim gezouten water.
  • Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Breng de spaghetti met een tang of spaghettilepel rechtstreeks vanuit het kookwater over in de saus en roer het geheel goed door.
  • Voeg eventueel nog een scheutje kookwater toe als de saus te dik is.
  • Voeg de geroosterde aubergine en reepjes verse basilicum toe en meng voorzichtig door elkaar.
  • Verdeel het geheel over de borden en serveer met wat blaadjes basilicum en wat geraspte pecorino Romano.
Trefwoord Pasta
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Zelf pasta alla norma maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Pasta alla norma pinterest

One Comment

  1. Wij hebben heerlijk gegeten nml. Pasta alla norma een prima recept
    Dankjewel Marielle!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating