Doe de mascarpone samen met de helft van de lemoncurd in een kom en klop goed los met een garde.
Giet de slagroom in een schone kom en klop de slagroom stijf met een mixer.
Meng de slagroom door het mascarponemengsel.
Doop de helft van de lange vingers met de gesuikerde kant in de limoncello en leg deze op de bodem van de schaal, met de gesuikerde kant naar beneden.
Verdeel 1/3 van het mascarpone-slagroommengsel er overheen.
Verdeel de rest van de lemoncurd erover en strijk glad.
Snij de helft van de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de lemoncurd.
Verdeel daar de helft van het resterende mascarpone-slagroommengsel over.
Doop de rest van de lange vingers met de gesuikerde kant in de limoncello en leg deze met de gesuikerde kant naar beneden op het mascarpone-slagroommengsel.
Verdeel de rest van het mascarpone-slagroommengsel erover.
Dek de schaal af met een stukje huishoudfolie en zet de schaal voor minimaal 8 uur in de koelkast, zodat de smaken lekker in kunnen trekken en de lange vingers zacht worden.
Snij ook alvast de rest van de aardbeien in partjes en meng de aardbeienjam erdoor. Zet het mengsel ook afgedekt in de koelkast tot gebruik. De aardbeien zullen wat vocht verliezen, waardoor er een dunne saus ontstaat.
Snij de tiramisu in mooie stukken en leg ze op de bordjes. Verdeel de aardbeien erover.