Heerlijke zachte kipsaté, te bereiden op de barbecue of in de grillpan.
Saté Ajam (kipsaté)
Porties: 6 -8 stuks
Ingrediënten
- 300 gr kipfilets of kippendijfilet in blokjes
Marinade
- 30 ml ketjap manis
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- sap van een halve limoen
- 1/2 el gembersiroop
- 1/2 tl sambal oelek
- 1/2 tl gemalen korianderzaad
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/4 tl gemalen komijn
- 1/2 tl laos
Verder nodig
- satéprikkers
Instructies
- Meng de avond van tevoren de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
- Voeg de blokjes kip toe en laat de kip een nacht marineren.
- Rijg de kip aan de satéprikkers.
- Grill de saté rondom gaar en bruin op de barbecue of in de grillpan.
- Lekker met pindasaus en gebakken uitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.
