Heerlijke zachte kipsaté, te bereiden op de barbecue of in de grillpan.
Saté Ajam (kipsaté)
Ingrediënten
- 300 gr kipfilets of kippendijfilet in blokjes
Marinade
- 30 ml ketjap manis
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- sap van een halve limoen
- 1/2 el gembersiroop
- 1/2 tl sambal oelek
- 1/2 tl gemalen korianderzaad
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/4 tl gemalen komijn
- 1/2 tl laos
Verder nodig
- satéprikkers
Instructies
- Meng de avond van tevoren de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
- Voeg de blokjes kip toe en laat de kip een nacht marineren.
- Rijg de kip aan de satéprikkers.
- Grill de saté rondom gaar en bruin op de barbecue of in de grillpan.
- Lekker met pindasaus en gebakken uitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.