Saté Ajam (kipsaté)

Heerlijke zachte kipsaté, te bereiden op de barbecue of in de grillpan.

 

 

 

 

Saté Ajam kipsaté
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Saté Ajam (kipsaté)

Porties: 6 -8 stuks

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilets of kippendijfilet in blokjes

Marinade

  • 30 ml ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • sap van een halve limoen
  • 1/2 el gembersiroop
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl laos

Verder nodig

  • satéprikkers

Instructies

  • Meng de avond van tevoren de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Voeg de blokjes kip toe en laat de kip een nacht marineren.
  • Rijg de kip aan de satéprikkers.
  • Grill de saté rondom gaar en bruin op de barbecue of in de grillpan.
  • Lekker met pindasaus en gebakken uitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Saté Ajam kipsaté


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *