Saté Ajam (kipsaté)

Heerlijke zachte kipsaté, te bereiden op de barbecue of in de grillpan.

 

 

 

 

Saté Ajam kipsaté
Print recept
Saté Ajam (kipsaté)
Personen: 6 -8 stuks
Ingrediënten
  • 300 gr kipfilets of kippendijfilet in blokjes
Marinade
  • 30 ml ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • sap van een halve limoen
  • 1/2 el gembersiroop
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl laos
Verder nodig
  • satéprikkers
Bereidingswijze
  1. Meng de avond van tevoren de ingrediënten voor de marinade door elkaar.

  2. Voeg de blokjes kip toe en laat de kip een nacht marineren.

  3. Rijg de kip aan de satéprikkers.

  4. Grill de saté rondom gaar en bruin op de barbecue of in de grillpan.

  5. Lekker met pindasaus en gebakken uitjes.

 

Saté Ajam kipsaté


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *