Saté Ajam kipsaté

Saté Ajam (kipsaté)

Comments are Disabled

Heerlijke zachte kipsaté, te bereiden op de barbecue of in de grillpan.

Saté Ajam kipsaté

Saté Ajam (kipsaté)

No ratings yet
Porties 6 -8 stuks

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilets of kippendijfilet in blokjes

Marinade

  • 30 ml ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • sap van een halve limoen
  • 1/2 el gembersiroop
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl laos

Verder nodig

  • satéprikkers

Instructies
 

  • Meng de avond van tevoren de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Voeg de blokjes kip toe en laat de kip een nacht marineren.
  • Rijg de kip aan de satéprikkers.
  • Grill de saté rondom gaar en bruin op de barbecue of in de grillpan.
  • Lekker met pindasaus en gebakken uitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Saté Ajam kipsaté

Comments are closed.