Saté Ajam (kipsaté)

Heerlijke zachte kipsaté, te bereiden op de barbecue of in de grillpan.

Saté Ajam kipsaté

Saté Ajam (kipsaté)

0 van 0 stemmen
Porties 6 -8 stuks

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilets of kippendijfilet in blokjes

Marinade

  • 30 ml ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • sap van een halve limoen
  • 1/2 el gembersiroop
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl laos

Verder nodig

  • satéprikkers

Instructies
 

  • Meng de avond van tevoren de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Voeg de blokjes kip toe en laat de kip een nacht marineren.
  • Rijg de kip aan de satéprikkers.
  • Grill de saté rondom gaar en bruin op de barbecue of in de grillpan.
  • Lekker met pindasaus en gebakken uitjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.


Saté Ajam kipsaté

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating