Met dit basisrecept bak je zelf de perfecte vanille cupcakes
Voorbereidingstijd15 minutenminuten
Bereidingstijd20 minutenminuten
Gang: Gebak
Trefwoord: High tea
Porties: 6stuks
Keukenbenodigdheden
cupcaketray
papieren cupcakevormpjes
Ingrediënten
100grboter op kamertemperatuur
2eieren
100grfijne kristalsuiker
100grzelfrijzend bakmeel
1tlvanille extract of vanille pasta
snufjezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Doe de boter met de suiker, zout en vanille extract bij elkaar in de kom van de keukenmachine en klop in ca 10 minuten romig en luchtig.
Voeg een ei toe en klop door tot het ei volledig is opgenomen. Voeg dan het andere ei toe en klop weer door tot het ei volledig is opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop door tot het goed is gemengd. Klop niet langer dan nodig.
Leg de cupcakevormpjes in de cupcaketray en verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de cupcakes in 18-20 minuten goudbruin en gaar. De cupcakes moeten terugveren als je er zachtjes met je vinger op drukt. Controleer eventueel ook met een satéprikker of ze goed gaar zijn, als deze er droog uit komt zijn ze gaar.