Zo maak je snel en gemakkelijk chili con carne zonder pakje of zakje
Bereidingstijd30 minutenminuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Porties: 2personen
Keukenbenodigdheden
hapjespan of ruime koekenpan
Ingrediënten
400grbruine bonenblik
250grrundergehakt
200grpolpa of tomatenblokjes
150grmaïsblikje
1rode paprika
1grote uifijngesnipperd
2teentjes knoflookuit de knoflookpers
1eltomatenpuree
50mlwater
olijfolie om in te bakken
Specerijen
2tlpaprikapoeder
1tlchilipoeder
1tlgemalen komijn
1tlgemalen koriander
versgemalen zout en peper
Voor erbij
2elcrème fraîche
wat verse koriander of peterselie
gekookte rijst
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit hierin de fijngesnipperde ui met de knoflook in ca 5 minuten aan, tot de ui glazig ziet maar niet bruin.
Voeg het rundergehakt toe en bak het gehakt rul.
Voeg de stukjes rode paprika toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder, komijn en koriander toe en bak een minuut mee.
Voeg de polpa of tomatenblokjes en het water toe en laat het geheel 10 minuten op een laag pitje stoven, met een deksel schuin op de pan.
Voeg de bruine bonen en maïs toe en warm het geheel nog 3 minuten zachtjes door.
Breng de chili con carne nog wat verder op smaak met wat versgemalen zout en peper. Voeg naar smaak ook nog wat chilipoeder toe als je het nog iets pittiger wilt.
Serveer de chili con carne met wat gekookte rijst, zure room en wat verse koriander of peterselie.
Notities
De chili con corne kun je prima een dag van tevoren klaarmaken, de volgende dag is het eigenlijk zelfs nóg lekkerder.
Vervang het rundergehakt door vegetarisch gehakt voor een vegetarische versie.
Serveer er ook eens wat tortillachips en/of schijfjes avocado bij.