Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Schil de pompoen en snij de pompoen in kwarten.
Verwijder de pompoenpitten.
Snij de pompoen verder in blokjes van ca 2x2 cm.
Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en rooster de pompoenblokjes in 20-25 minuten gaar. Zorg dat ze niet te bruin roosteren. Controleer met een mes of ze goed gaar zijn, wanneer het mes er makkelijk doorheen gaat zijn ze gaar.
Laat de pompoenblokjes een beetje afkoelen en doe ze dan in de beker van de staafmixer.
Pureer pompoenblokjes glad met de staafmixer.
Pompoenpuree maken in een pan
Schil de pompoen en snij de pompoen in kwarten.
Verwijder de pompoenpitten.
Snij de pompoen verder in blokjes van ca 2x2 cm.
Doe de pompoenblokjes in een pan met ruim water en breng het geheel aan de kook.
Laat de blokjes zachtjes koken tot ze gaar zijn, dit duurt ongeveer 10 minuten
Controleer met een mes of ze goed gaar zijn, wanneer het mes er makkelijk doorheen gaat zijn ze gaar.
Giet de pompoenblokjes af en laat ze goed uitlekken in een zeef.
Doe de gekookte pompoenblokjes terug in de pan en haal de staafmixer erdoor tot je een gladden puree hebt.
Notities
De hoeveelheid puree is afhankelijk van het formaat pompoen dat je hebt. Ik gebruikte voor dit recept een flespompoen. Geschild hield ik 600 gram pompoenblokjes over en na het roosteren in de oven bleef er nog .. gram pompoenpuree over.