Zelfgemaakte pompoenpuree

Pompoenpuree zelf maken

0 reacties

In veel recepten wordt tegenwoordig pompoenpuree gebruikt. In Amerika of sommige speciaalwinkels kun je nog wel eens pompoenpuree in een blikje vinden. Maar je maakt het eigenlijk heel makkelijk zelf, zonder verdere toevoegingen.

Makkelijk zelf pompoenpuree maken

Pompoenpuree maak je heel gemakkelijk zelf door een pompoen te schillen en in blokjes te snijden, of nog sneller kant-en-klare pompoenblokjes te kopen. Vervolgens kook je ze in een pan met water gaar of wat ik zelf toch lekkerder vind is om ze te roosteren in de oven. Waneer de pompoenblokjes gaar zijn haal je de staafmixer erdoor en klaar is je eigengemaakte pompoenpuree! In principe kun je hiervoor elke eetbare soort pompoen gebruiken. Dit is ook een beetje afhankelijk van welke beschikbaar is in de winkel of je smaak. Voor dit recept gebruikte ik een lespompoen. Deze is gemakkelijk verkrijgbaar, maar bevat wat minder smaak dan een bijvoorbeeld de oranje pompoen of een muskaatpompoen.

Zelf pompoenpuree maken

Pompoenpuree bewaren

Zelfgemaakte pompoenpuree kun je een aantal dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Ook is het heel gemakkelijk in te vriezen. Maak dus gerust wat meer tegelijk, dan kun je het voor meerdere recepten gebruiken. Vries dan de puree in porties in.

Recepten met pompoenpuree

Pompoenpuree kun je in vele recepten gebruiken. Verwerk het bijvoorbeeld in een heerlijke pompoencake , pompoenwafels of pumpkin spice caramel latte.

Zelfgemaakte pompoenpuree

Pompoenpuree zelf maken

Maak zelf heel gemakkelijk pompoenpuree
No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans

Keukenbenodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 pompoen naar keuze

Instructies
 

Pompoenpuree maken met de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de pompoen en snij de pompoen in kwarten.
  • Verwijder de pompoenpitten.
  • Snij de pompoen verder in blokjes van ca 2×2 cm.
  • Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster de pompoenblokjes in 20-25 minuten gaar. Zorg dat ze niet te bruin roosteren. Controleer met een mes of ze goed gaar zijn, wanneer het mes er makkelijk doorheen gaat zijn ze gaar.
  • Laat de pompoenblokjes een beetje afkoelen en doe ze dan in de beker van de staafmixer.
  • Pureer pompoenblokjes glad met de staafmixer.

Pompoenpuree maken in een pan

  • Schil de pompoen en snij de pompoen in kwarten.
  • Verwijder de pompoenpitten.
  • Snij de pompoen verder in blokjes van ca 2×2 cm.
  • Doe de pompoenblokjes in een pan met ruim water en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de blokjes zachtjes koken tot ze gaar zijn, dit duurt ongeveer 10 minuten
  • Controleer met een mes of ze goed gaar zijn, wanneer het mes er makkelijk doorheen gaat zijn ze gaar.
  • Giet de pompoenblokjes af en laat ze goed uitlekken in een zeef.
  • Doe de gekookte pompoenblokjes terug in de pan en haal de staafmixer erdoor tot je een gladden puree hebt.

Notities

De hoeveelheid puree is afhankelijk van het formaat pompoen dat je hebt. Ik gebruikte voor dit recept een flespompoen. Geschild hield ik 600 gram pompoenblokjes over en na het roosteren in de oven bleef er nog .. gram pompoenpuree over.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Pompoenpuree maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Pompoen puree pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating