Pompoencake

Een heerlijke zachte herfstcake met pompoen.

 

 

 

 

 

Pompoencake
Print recept
Pompoencake
Ingrediënten
  • 400 gr pompoenblokjes (ik gebruikte voor het gemak een zak voorgesneden blokjes van AH)
  • 215 gr bloem
  • 215 gr fijne kristalsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 80 ml water
  • 2 eieren
  • 1 tl baking soda
  • 2/3 tl zout
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • cakevorm
Bereidingswijze
  1. Kook de pompoenblokjes in wat water in 10 minuten gaar. 

  2. Laat de gekookte blokjes pompoen uitlekken in een zeef. 

  3. Pureer de pompoenblokjes met een staafmixer tot een gladde puree en laat de pompoenpuree afkoelen, op kamertemperatuur.

  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  5. Roer met een garde de pompoenpuree, olie, water en de eieren goed door elkaar.

  6. Voeg de suiker toe en meng nog een keer goed door elkaar.

  7. Meng in een andere kom de bloem, zout, kaneel, nootmuskaat en de bakingsoda door elkaar.

  8. Voeg het droge mengsel bij het natte mengel en roer goed door elkaar.

  9. Vet de cakevorm goed in met wat boter. Leg er eventueel nog een velletje bakpapier in, zodat je zeker weet dat de cake goed uit de vorm komt.

  10. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca 70 minuten gaar. 

  11. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Prik de sateprikker in de cake, de cake is gaar als de sateprikker er droog uit komt.

  12. Haal de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.

 

Pompoencake


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *