Pompoencake

Een heerlijke zachte herfstcake met pompoen.

 

 

 

 

 

Pompoencake
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Pompoencake

Ingrediënten

  • 400 gr pompoenblokjes (ik gebruikte voor het gemak een zak voorgesneden blokjes van AH)
  • 215 gr bloem
  • 215 gr fijne kristalsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 80 ml water
  • 2 eieren
  • 1 tl baking soda
  • 2/3 tl zout
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • cakevorm

Instructies

  • Kook de pompoenblokjes in wat water in 10 minuten gaar. 
  • Laat de gekookte blokjes pompoen uitlekken in een zeef. 
  • Pureer de pompoenblokjes met een staafmixer tot een gladde puree en laat de pompoenpuree afkoelen, op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Roer met een garde de pompoenpuree, olie, water en de eieren goed door elkaar.
  • Voeg de suiker toe en meng nog een keer goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom de bloem, zout, kaneel, nootmuskaat en de bakingsoda door elkaar.
  • Voeg het droge mengsel bij het natte mengel en roer goed door elkaar.
  • Vet de cakevorm goed in met wat boter. Leg er eventueel nog een velletje bakpapier in, zodat je zeker weet dat de cake goed uit de vorm komt.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca 70 minuten gaar. 
  • Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Prik de sateprikker in de cake, de cake is gaar als de sateprikker er droog uit komt.
  • Haal de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Pompoencake


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *