Een Chimichanga is een gefrituurde burrito. Lekker met bijvoorbeeld een hartige gehaktvulling, maar ook erg lekker als dessert. Zoals deze versie met appel. Nog lekkerder met een bolletje ijs en slagroom. Perfect voor na een Mexicaanse maaltijd.
Appel Chimichangas
Ingrediënten
- 4 mini soft tortilla's
- 2 grote Elstar appels
- 4 el kristalsuiker
- 2 tl kaneel
- 1 el maizena
- 1 el water
- zonnebloemolie
Instructies
- Snij de appels in kleine blokjes en leg ze in een pannetje. Voeg 2 el kristalsuiker en 1 tl kaneel toe en roer goed door elkaar.
- Maak de maizena aan met het water en voeg dit aan het appelmengsel toe wanneer de blokjes appel vocht hebben losgelaten. Meng goed door elkaar en laat nog een minuutje op heel laag vuur pruttelen.
- Verdeel het appelmengsel in hoopjes over de 4 tortilla's.
- Meng de overige 2 el kristalsuiker en 1 tl kaneel door elkaar en zet even opzij.
- Rol de tortilla's als een envelopje op. Eerst een stukje van de onderkant omklappen, dan de zijkanten en dan verder oprollen.
- Zet het flapje eventjes vast met een cocktailprikkertje.
- Verhit een laagje van ongeveer een cm van de zonnebloemolie in een koekenpan.
- Bak de rolletjes rondom goudbruin, dit gaat vrij snel.
- Rol de gebakken rolletjes door het kaneel-suikermengsel en verwijder de cocktailprikkertjes. Laat de rolletjes even uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Serveer ze met bijvoorbeeld wat kaneelijs en een toefje slagroom.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.