Hongaarse Goulash (Pörkölt) uit de slowcooker of braadpan

Heerlijke Hongaarse goulash. Te bereiden in de slowcooker of een braadpan.

Hongaarse goulash
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Hongaarse Goulash

Porties: 3 -4 personen

Ingrediënten

  • 600-650 gr sucadelappen in blokjes (ik gebruikte Black Angus sucadelappen van de slager)
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 1,5 el milde paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie

Instructies

Slowcooker

  • Bestrooi het vlees met wat versgemalen zout en peper en meng de bloem er doorheen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees aan. Schep het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak op laag vuur de ui met de knoflook in 5 minuten zacht, maar niet bruin. 
  • Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, de bouillon en karwijzaad toe en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met nog wat versgemalen zout en peper.
  • Haal de pan van het vuur en giet het mengsel bij de blokjes vlees in de slowcooker. Roer het geheel even door en steek de laurierblaadjes ertussen.
  • Leg het deksel op de slowcooker en zet de slowcooker aan op de laagste stand. Laat de goulash in ca 8 uur stoven tot het vlees heerlijk zacht is.
  • Haal het laatste half uur de deksel van de slowcooker, zodat de saus wat kan indikken. Gebruik eventueel wat bindmiddel, zoals maizena of allesbinder.

Braadpan

  • Bestrooi het vlees met wat versgemalen zout en peper en meng de bloem er doorheen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak het vlees aan. Schep het vlees uit de pan en zet het even opzij.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de braadpan en bak op laag vuur de ui met de knoflook in 5 minuten zacht, maar niet bruin. 
  • Voeg de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  • Schep het vlees terug in de pan.
  • Voeg de tomatenblokjes, de bouillon en karwijzaad en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met nog wat versgemalen zout en peper. 
  • Voeg de laurierblaadjes toe en zet het vuur op het laagste pitje en leg de deksel op de pan. Laat de goulash in ca 3,5 – 4 uur stoven, tot het vlees heerlijk zacht is.
  • Haal het laatste half uur de deksel van de pan, zodat de saus wat kan indikken. Gebruik eventueel wat bindmiddel, zoals maizena of allesbinder.

Notities

  • Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree.
  • Vlees van de slager? Vraag de slager dan het vlees voor jou in blokjes te snijden, super handig!
  • Dit gerecht past in een kleine slowcooker van 2,4 ltr.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Hongaarse goulash

One thought on “Hongaarse Goulash (Pörkölt) uit de slowcooker of braadpan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating