Heerlijk, pumpkin spice latte met een vleugje karamel.
Van de pompoenpuree zul je nog wat overhouden, met deze hoeveelheid kun je 3 keer deze heerlijke latte maken. De pompoenpuree kun je tot 2 dagen bewaren in de koelkast of in porties invriezen voor de volgende keer.
Het recept voor de zelfgemaakte karamelsaus kun je hier terugvinden.
Pumpkin spice caramel latte
Ingrediënten
- 400 gr pompoenblokjes (ik gebruikte moskaatpompoen, maar een andere soort pompoen kan ook)
- 200 ml melk
- 1/2 el vanillesuiker
- 30 ml sterke espresso (of meer naar smaak)
- opgeklopte slagroom
- zelfgemaakte karamelsaus
Pumpkin spice
- 1 el kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl gemalen nootmuskaat
- 1/4 tl gemalen piment
- mespuntje gemalen kruidnagel
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de pumpkin spice door elkaar en bewaar in een afgesloten bakje.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
- Pureer de geroosterde pompoenblokjes met een staafmixer en druk de puree door een zeef.
- Giet de melk in een pannetje en doe 1,5 el pompoenpuree en de vanillesuiker erbij.
- Warm het geheel goed door, maar laat niet koken.
- Voeg 1 tl pumpkin spice en een halve el karamelsaus toe en schuim het mengsel op met de staafmixer.
- Giet het mengsel in een grote mok en giet de espresso erbij.
- Spuit er een flinke toef slagroom op en verdeel er nog wat van de karamelsaus en pompkin spice overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.