Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Pumpkin spice caramel latte
Porties:
1
persoon
Ingrediënten
400
gr
pompoenblokjes
(ik gebruikte moskaatpompoen, maar een andere soort pompoen kan ook)
200
ml
melk
1/2
el
vanillesuiker
30
ml
sterke espresso
(of meer naar smaak)
opgeklopte slagroom
zelfgemaakte karamelsaus
Pumpkin spice
1
el
kaneel
1
tl
gemberpoeder
1/2
tl
gemalen nootmuskaat
1/4
tl
gemalen piment
mespuntje gemalen kruidnagel
Instructies
Meng de ingrediënten voor de pumpkin spice door elkaar en bewaar in een afgesloten bakje.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
Pureer de geroosterde pompoenblokjes met een staafmixer en druk de puree door een zeef.
Giet de melk in een pannetje en doe 1,5 el pompoenpuree en de vanillesuiker erbij.
Warm het geheel goed door, maar laat niet koken.
Voeg 1 tl pumpkin spice en een halve el karamelsaus toe en schuim het mengsel op met de staafmixer.
Giet het mengsel in een grote mok en giet de espresso erbij.
Spuit er een flinke toef slagroom op en verdeel er nog wat van de karamelsaus en pompkin spice overheen.