Brittle met hazelnoot

Hazelnoot brittle: een knapperige lekkernij

0 reacties

Weet waar je aan begint, want deze hazelnoot brittle is verslavend lekker, voor je het weet is het allemaal op! Deze zelfgemaakte hazelnoot brittle is ook leuk om als cadeautje mee te nemen als je op visite gaat.

Wat is hazelnoot brittle?

Hazelnoot brittle is een soort knapperige karamel met stukjes hazelnoot. Je maakt het gemakkelijk en snel met wat ingrediënten welke je misschien wel allemaal in je keukenkastje hebt staan. Lekker bij de koffie of thee, of verkruimel het eens boven wat vanille-ijs.

Hazelnoot brittle

Brittle bewaren

Deze brittle kun je eenaal afgekoeld het beste in een afgesloten trommel op kamertemperatuur bewaren. Dan kun je het prima een aantal weken goed houden. Al weet ik bijna zeker dat het snel op zal zijn.

Hazelnoten kopen

Zelf koop ik mijn hazelnoten eigenlijk altijd bij de Jumbo. In een zakje van 200 gram op de notenafdeling. Deze ongezouten hazelnoten zijn altijd knapperig, lekker van smaak en redelijk betaalbaar. Deze rooster ik dan ook niet nog eens voor gebruik. Rauwe (ongebrande) hazelnoten kun je prima zelf roosteren in de oven, airfryer of droge koekenpan.

Brittle met hazelnoot

Hazelnoot brittle

No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Snack
Porties 1 stuk

Keukenbenodigdheden

 • keukenthermometer

Ingrediënten

 • 100 gr geroosterde hazelnoten
 • 120 gr fijne kristalsuiker
 • 8 gr vanillesuiker
 • 40 ml water
 • 35 gr boter
 • 30 gr ahornsiroop
 • 1/4 tl baking soda
 • grof zeezout ik gebruikte Maldon zeezout

Instructies
 

 • Hak de geroosterde hazelnoten in grove stukjes.
 • Doe de boter, kristalsuiker, vanillesuiker, ahornsiroop en het water in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook, tot het mengsel begint te bubbelen en de keukenthermometer een temperatuur van 150 graden aangeeft.
 • Haal de pan van de warmtebron en roer met een siliconen spatel de baking soda erdoor.
 • Roer de gehakte hazelnoten erdoor.
 • Giet het geheel op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het mengsel met de siliconen spatel platter. Doe dit snel, want het zal nu snel uit gaan harden.
 • Sprenkel er wat zeezout overheen.
 • Laat het geheel helemaal afkoelen en breek de brittle in stukjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Hazelnootbrittle maken

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Hazelnoot brittle pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating