Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Marsepein zelf maken
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Gang:
Basisrecept
Trefwoord:
Sinterklaas
Porties:
425
gram
Keukenbenodigdheden
1 foodprocessor of hakmolentje
Ingrediënten
200
gr
amandelmeel
200
gr
poedersuiker
2
el
water
+ een beetje extra
0,5
tl
amandelextract
optioneel
Instructies
Doe het amandelmeel met de poedersuiker in de foodprocessor of het hakmolentje en voeg de poedersuiker toe.
Pulseer kort zodat het amandelmeel met de poedersuiker is gemengd.
Voeg het water en amandelextract toe en pulseer tot het een massa begint te worden.
Voeg dan beetje voor beetje nog wat water toe, tot bij het pulseren de marsepein zich tot een bal begint te vormen.
Verpak de marsepein in huishoudfolie en laat minimaal 24 uur rijpen.