Wist je dat je in slechts enkele minuten zelf heerlijke marsepein kunt maken? In dit makkelijke recept vertel ik je hoe je dat doet.
Marsepein, verhouding suiker en amandelen
In gekochte marsepein of van die marsepeinen varkentjes bijvoorbeeld zit vaak voor een groot deel suiker, vaak zo’n 70% of zelfs bijna 80%. De beste en lekkerste marsepein bestaat 1 deel uit amandelen en 1 deel uit suiker.
Zelfgemaakte marsepein gebruiken en bewaren
Deze zelfgemaakte marsepein kun je op vele manieren gebruiken. Je kunt het zo eten, bonbons mee maken, in Sinterklaarlekkernijen verwerken of bijvoorbeeld op de bodem van een appeltaart leggen. De marsepein kun je luchtdicht enkele weken bewaren. Op kamertemperatuur of in de koelkast. Ook kun je de zelfgemaakte marsepein enkele maanden in de vriezer bewaren.
Ingrediënten marsepein
Zelf maak ik marsepein altijd met amandelmeel, dit is lekker makkelijk en snel. Maar je kunt natuurlijk ook hele blanke amandelen gebruiken. Voor nog meer amandelsmaak voeg ik graag nog een klein beetje amandelextract toe. Maar als je dit niet in huis hebt kun je het ook achterwege laten. Verder heb je natuurlijk suiker nodig, hiervoor gebruik je altijd poedersuiker en een klein beetje water.
Marsepein zelf maken
Keukenbenodigdheden
- 1 foodprocessor of hakmolentje
Ingrediënten
- 200 gr amandelmeel
- 200 gr poedersuiker
- 2 el water + een beetje extra
- 0,5 tl amandelextract optioneel
Instructies
- Doe het amandelmeel met de poedersuiker in de foodprocessor of het hakmolentje en voeg de poedersuiker toe.
- Pulseer kort zodat het amandelmeel met de poedersuiker is gemengd.
- Voeg het water en amandelextract toe en pulseer tot het een massa begint te worden.
- Voeg dan beetje voor beetje nog wat water toe, tot bij het pulseren de marsepein zich tot een bal begint te vormen.
- Verpak de marsepein in huishoudfolie en laat minimaal 24 uur rijpen.
Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.