Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Kerstkransen met chocolade en musketzaad
Bak zelf heerlijke kerstkransen met chocolade en musketzaad. Lekker bij de koffie of thee.
Bereidingstijd
1
uur
uur
Gang:
Snack
Trefwoord:
Kerst
Porties:
30
stuks
Keukenbenodigdheden
ronde uitsteker van 9 cm doorsnede
ronde uitsteker van 3 cm doorsnede
Ingrediënten
Koekdeeg
300
gr
zelfrijzend bakmeel
200
gr
boter
150
gr
witte basterdsuiker
15
gr
melk
0,25
tl
zout
Verder nodig
300
gr
melkchocolade callets
of een fijngehakte reep chocolade
musketzaad
Instructies
Kerstkransen bakken
Doe de boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en mix met een handmixer met deeghaken.
Klop door tot de boter zich met de suiker heeft vermengd.
Voeg de melk toe en klop nog even door.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop even door tot het geheel goed is vermengd.
Kneed verder met de hand tot je een mooi samenhangend deeg hebt.
Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het voor een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
Kneed het deeg nog een keer door en rol het uit tot 3 mm dikte.
Steek met de deegsteker van 9 cm doorsnede cirkels uit en steek met de kleine deegsteker van 3 cm doorsnede een rondje uit het midden.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kerstkransen in ca 18 minuten goudbruin en gaar.
Haal de kerstkransen uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Topping
Smelt 200 gram van de melkchocolade au-bain-marie of in de magnetron, tot ca 45 graden.
Roer de overige 100 gram melkchocolade er doorheen.
Dip de bovenkant van de kerstkransen in de chocolade en bestrooi direct met wat musketzaad.
Leg de koeken op een vel bakpapier en laat ze rusten tot de chocolade volledig is uitgehard.