Kerstkransen chocolade musketzaad

Kerstkransen met chocolade en musketzaad

2 reacties

Het is weer de tijd van het jaar, Kerstmis staat voor de deur. De winkels liggen weer vol met allerlei lekkernijen voor Kerst. Maar het leukste is toch om alles helemaal zelf te maken. Zoals deze heerlijke kerstkransen met chocolade en musketzaad.

Kerstkransen met chocolade en musketzaad zelf maken

In vrijwel iedere supermarkt zie je ze wel liggen, kerstkransen met chocolade en musketzaad. Heerlijk vind ik ze. Maar leuker is het natuurlijk om ze zelf te maken. En je kunt er dan ook nog eens je eigen draai aan geven. Deze maakte ik met melkchocolade, maar je kunt ze natuurlijk ook eens met pure chocolade of witte chocolade maken. En gebruik ook eens andere kleuren musketzaad.

Kerstkransen chocolade en musketzaad

Kerstkransen bewaren

Bewaar de zelfgebakken kerstkransen nadat de chocolade volledig is uitgehard in een afgesloten koektrommel.

Meer lekkers voor Kerst zelf bakken

Zin om nog meer zelf te bakken voor Kerst? Bekijken dan ook eens deze recepten:

Chocolade pavlova met rood fruit
Panettone, Italiaans luxebrood
Kerststol

Kerstkransen chocolade musketzaad

Kerstkransen met chocolade en musketzaad

Bak zelf heerlijke kerstkransen met chocolade en musketzaad. Lekker bij de koffie of thee.
No ratings yet
Bereidingstijd 1 uur
Gang Snack
Porties 30 stuks

Keukenbenodigdheden

  • ronde uitsteker van 9 cm doorsnede
  • ronde uitsteker van 3 cm doorsnede

Ingrediënten

Koekdeeg

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr boter
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 15 gr melk
  • 0,25 tl zout

Verder nodig

  • 300 gr melkchocolade callets of een fijngehakte reep chocolade
  • musketzaad

Instructies
 

Kerstkransen bakken

  • Doe de boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en mix met een handmixer met deeghaken.
  • Klop door tot de boter zich met de suiker heeft vermengd.
  • Voeg de melk toe en klop nog even door.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop even door tot het geheel goed is vermengd.
  • Kneed verder met de hand tot je een mooi samenhangend deeg hebt.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het voor een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
  • Kneed het deeg nog een keer door en rol het uit tot 3 mm dikte.
  • Steek met de deegsteker van 9 cm doorsnede cirkels uit en steek met de kleine deegsteker van 3 cm doorsnede een rondje uit het midden.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kerstkransen in ca 18 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de kerstkransen uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

Topping

  • Smelt 200 gram van de melkchocolade au-bain-marie of in de magnetron, tot ca 45 graden.
  • Roer de overige 100 gram melkchocolade er doorheen.
  • Dip de bovenkant van de kerstkransen in de chocolade en bestrooi direct met wat musketzaad.
  • Leg de koeken op een vel bakpapier en laat ze rusten tot de chocolade volledig is uitgehard.
Trefwoord Kerst
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Kerstkransen met chocolade en musketzaad

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Kerstkransen met chocolade en musketzaad bakken

2 Reacties

  1. ik heb de kerstkransen gemaakt precies volgens recept maar het deeg was zeer kruimelig . of moest ik melkpoeder gebruiken.
    graag antwoord mvg Rochelle

    • Mariëlle in de Keuken

      Misschien net niet lang genoeg gekneed? Het lijkt misschien tijdens het kneden niet goed te komen, maar bij het blijven doorkneden zal het toch een samenhangend geheel worden. Mocht het echt niet lukken dan kun je nog een extra drupje melk toevoegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating