Het pronkstuk aan het einde van het kerstdiner. De meringue kun je de avond of ochtend van te voren al bereiden. Werk de pavlova vlak voor serveren verder af.
Chocolade pavlova met rood fruit
Ingrediënten
Meringue
- 5 eiwitten
- snufje zout
- 200 gr kristalsuiker
- 1 tl rode wijnazijn
- 100 gr poedersuiker
- 3 el cacao
Afwerking
- 1/4 reep pure chocolade
- 500 ml slagroom
- 2 el kristalsuiker
- 1 bakje frambozen
- 1 bakje rode besjes
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden (boven- en onderwarmte).
- Teken 2 cirkels van 20 cm doorsnede op de achterzijde van een vel bakpapier.
- Klop de eiwitten met het zout in een mixer op een hoge snelheid tot het eiwit een beetje stijf begint te worden. Dit duurt ongeveer een minuutje.
- Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en blijf doormixen. Klop net zo lang door tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
- Voeg de poedersuiker, cacao en de rode wijnazijn toe en schep het met een spatel voorzichtig door het stijve eiwit.
- Verdeel het schuim met een lepel over de cirkels op het bakpapier.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak het schuim 45 minuten in de oven.
- Zet de oven uit en laat de pavlova afkoelen in de oven.
- Klop de slagroom samen met 2 el suiker.
- Verdeel de helft van de slagroom over de ene helft van het schuim. Zet de andere helft er bovenop en verdeel de rest van de slagroom er overheen.
- Rasp de chocolade en strooi de chocolade over de slagroom.
- Verdeel de frambozen en rode besjes er overheen en bestrooi het geheel met poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.